fbpx
New home page - _Място България

Програма на сдружение BG Бъди активен.

_Място България е дългосрочна програма на сдружение „BG Бъди активен“ за промяна на средата, в която живеем. Нашата основна мисия е да покажем силата на партньорства между граждани, организации, бизнес и институции, с които превръщаме грижата за обществената среда, в стимул за гражданска активност и отговорност. В рамките на програмата провеждаме множество инициативи, кампании и проекти. 

Проследете проектите ни
през годините:

2017

Актуални

Партньорство за красива и чиста България

Дългосрочен проект насочен към ангажирането на гражданите в опазването и поддържането на околната среда и публичните пространства.

Местоправене за рекреация

Проектът е насочен към разработване на инструментариум, който да подпомага организации активни в младежки, екологични и спортни дейности, да преобразяват публични пространства така че те да са по-привлекателни за физическа активност и спорт.

Активни квартали

Проектът „Активни квартали“ е с по-специфичен фокус върху изграждане на процеси и връзки между граждани, общини, общности и граждански организации. В рамките на проекта развиваме инструментариум Местоправене (placemaking) за демокрация.

Кампании

новини

Малки истории: _Място Варна с Нора и Миро

С много радост и гордост споделяме историята на Нора Стефанова и Мирослав Петров от сдружение „Power Jump”, които променят средата в „трудните“ квартали на Варна. Те намират едни от най-занемарените места, от които обикновено извръщаме поглед и месеци наред работят да ги променят.

Прочети още

БГ Бъди Активен и проект PARK са в официалната селекция на Европейската седмица на регионите 2022

Нашият уъркшоп ‘#Плейсмейкинг за Активна Рекреация – достигане, ангажиране, действие и празнуване на нашите споделени здрави градове’ е избран и включен в официалната програма на #EuropeanWeekofRegionsandCities през есента на 2022 г.

Прочети още

BG бъди Активен е официален партньор на инициативата Нов европейски Баухаус

Това е екологичен, икономически и културен проект на #ЕвропейскияСъюз и има за цел съчетаването на дизайн, устойчивост, достъпност, финансова достъпност и инвестиции, с оглед подпомагане осъществяването на Европейския зелен пакт и ние сме горди да представяме #България и да работим заедно за общото ни по-добро настояще и бъдеще.

Прочети още
X