Програма на сдружение BG Бъди активен

Партньорство за красива и чиста
България

Проект “Партньорство за красива и чиста България” продължава успешно вече 3-та година да обединява активисти от редица населени места (активен линк към картата), борещи се за каузата Красива и чиста България.

Проектът се фокусира върху:

  • Ангажиране на общностите за облагородяване и разкрасяване на публичните пространства и стимулиране за гражданска активност и отговорност
  • Образователни, комуникационни и активизационни  кампании за превенция на замърсяването на публичните пространства; 
  • Образователни, комуникационни и активизационни  кампании за повишаване нивата на  разделно събиране и рециклиране;

През 2022 фокусът ни е:

Партньорства
обединение на секторите в превенция на замърсяването и създаването на устойчиви пространства.
семки
Местоправене (Placemaking)
създаване на красиви и чисти пространства чрез въвличане и ангажиране на гражданите чрез подход “отдолу-нагоре”.

Разделно събиране и рециклиране
повишаване на информираността по темата за опазване на околната среда и повишаване нивата на разделно събиране и рециклиране. Виж повече за кампанията „Искам да съм полезен рециклирай ме“

дунав

Превенция на замърсяването
на градски зони, гори и водни басейни – повишаване на осведомеността по темата и инициативи за активно гражданско участие. Виж повече за кампаниите: 

Превенция на нерегламентирани сметища
застъпническа кампания с цел идентифициране на нерегламентирани сметища, сигнализиране и апел към местните власти за дългосрочно справяне с отпадъците на проблемните места, както и за осъзнаване личната отговорност, на всеки един от нас за състоянието на тези зони.

Виж повече за тази кампания тук 

Инцициатор на проекта: БГ Бъди активен работи от 2011 година за създаване на активно гражданско общество. Приемаме себе си като социален стартъп, чрез който предизвикваме промяната в нашето общество и създаваме реалност, която отговаря на визията ни за по-добро бъдеще!

Ще се радваме да се свържете с нас на [email protected] – с вашите идеи за места за почистване, места за разкрасяване, събития за рециклиране, арт събития и всякакви други идеи как може да направим града си по-красив, чист и още по-обединен.

Разберете повече за нас и нашите дейности на: www.bgbeactive.org

„Партньорство за красива и чиста България“ е подкрепена от Фондация Кока-Кола – партньор, с който от 2014г. работим в името на позитивните промени.

Keep America Beautiful (KAB /„Да запазим Америка красива“) една от най-големите и опитни граждански организации в САЩ. Хелън Лоуман президент и CEO на организацията, отправи специално видео-обръщение към гостите на Форум Град #БезОтпадъци и обяви началото на сътрудничество между американската организация и сдружение BG Бъди активен в областта на обмяна на опит и ресурси, посветени на гражданското включване и опазването на околната среда.


Keep America Beautiful е ментор в трите издания на проекта “Партньорство за красива и чиста България”

Партньори: