fbpx
New home page - _Място България

Програма на сдружение BG Бъди активен.

_Място България е дългосрочна програма на сдружение „BG Бъди активен“ за промяна на средата, в която живеем. Нашата основна мисия е да покажем силата на партньорства между граждани, организации, бизнес и институции, с които превръщаме грижата за обществената среда, в стимул за гражданска активност и отговорност. В рамките на програмата провеждаме множество инициативи, кампании и проекти. 

Проследете проектите ни
през годините:

2017

Актуални

Партньорство за красива и чиста България

Дългосрочен проект насочен към ангажирането на гражданите в опазването и поддържането на околната среда и публичните пространства.

Местоправене за рекреация

Проектът е насочен към разработване на инструментариум, който да подпомага организации активни в младежки, екологични и спортни дейности, да преобразяват публични пространства така че те да са по-привлекателни за физическа активност и спорт.

Активни квартали

Проектът „Активни квартали“ е с по-специфичен фокус върху изграждане на процеси и връзки между граждани, общини, общности и граждански организации. В рамките на проекта развиваме инструментариум Местоправене (placemaking) за демокрация.

Кампании

новини

Първите паркове с възможност за разделно изхвърляне на отпадъци

Два пловдивски парка стават първите домакини в града ни на арт инсталацията Шишияд – Лаута и Младежки ще събират пластмасовите и алуминиеви опаковки разделно Поредната крачка към това Пловдив да се превърне в по-чист и по-отговорен град, направиха от сдружение “BG Бъди активен”, които вече повече от четири години работят в посока да

Прочети още
Културен Шишеяд

Поставихме Шишеяд пред Дома на културата в Пловдив

Дом на културата “Борис Христов” за пореден път се включва в кампания с послание към гражданите ФАРА 2022 се присъединява към Събития #БезОтпадъци От 8-ми до 11-ти юни, пред Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив  ще бъде разположена арт инсталацията Шишеяд. Тя ще гостува на Фестивала на Българската

Прочети още

Кашонвил в Горна Баня

В рамките на инициативата „Мястото България“ организирахме облагородяване на двора на общински комплекс в Горна баня, в който има настанени младежи, изведени от семействата си, и дневен център за деца с увреждания. Предстои да бъдат нарисувани игри на паважа, а оградата и градинката им им вече греят в пролетни цветове. 

Прочети още
X