fbpx

Програма на сдружение BG Бъди активен

_Място България е дългосрочна програма на сдружение „BG Бъди активен“ за промяна на средата, в която живеем. Нашата основна мисия е да покажем силата на партньорства между граждани, организации, бизнес и институции, с които превръщаме грижата за обществената среда, в стимул за гражданска активност и отговорност. В рамките на програмата провеждаме множество инициативи, кампании и проекти. 

Проследете проектите ни
през годините:

2017

Актуални

Партньорство за красива и чиста България

Дългосрочен проект насочен към ангажирането на гражданите в опазването и поддържането на околната среда и публичните пространства.

Местоправене за рекреация

Проектът е насочен към разработване на инструментариум, който да подпомага организации активни в младежки, екологични и спортни дейности, да преобразяват публични пространства така че те да са по-привлекателни за физическа активност и спорт.

Активни квартали

Проектът „Активни квартали“ е с по-специфичен фокус върху изграждане на процеси и връзки между граждани, общини, общности и граждански организации. В рамките на проекта развиваме инструментариум Местоправене (placemaking) за демокрация.

Кампании

новини

Младежи помагат за Враца #БезОтпадъци

Репортаж от Младежки център Враца Квартал „Младост“ бе почистен благодарение на активните младежи взели участие в почистващото събитие „Младите чистят „Младост“ на 28.06.2022, което се реализира като част от дейностите по проект „Партньорство за красива и чиста България“ координирано в България от сдружение БГ Бъди активен – гр. Пловдив, подкрепен от фондация Кока Кола.

Прочети още

Почистване на местност Траката, Варна

Над 300 кг отпадъци за един час извадени от морето На 25 юни, Морски клуб „Приятели на морето“ – Варна част от проект „Партньорство за красива и чиста България“ – проведе акция за почистване на буна Траката. 15 доброволци само за 1 час събраха над 300 кг. отпадъци. Освен големите отпадъци

Прочети още

Дунав #БезОтпадъци

/ИЛИ КАК ОТПРАЗНУВАХМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РЕКА ДУНАВ/ Репортаж от СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ Тази година решихме скромно и тихомълком отново да отбележим Международния ден на река Дунав – 29 юни! Любимата ни дунавска зона между Пристанище Силистра и Стария дъб ни посрещна в обичайното си състояние – с отпадъци!

Прочети още
X