Програма на сдружение BG Бъди активен

Power Jump

Power Jump с Off-Road акция край Варна

Сдружение Power Jump – Варна, направи Off-Road почистващо събитие над Аладажа Манастир тази събота в подкрепа на кампанията Искам да съм полезен. Рециклирай ме! ? Партньорите от Варна продължават да атакуват проблемни зони и локации и нищо не може да ги спре. Съботното събитие е продължение на почистващата акция на плаж Романтика, организирана от Морски клуб Приятели на Морето – Варна, където видимите и невидими(подводни) сметища бяха „превзети“ по суша и вода с помощта на опитни водолази, доброволци и активисти, които достигнаха до плажа с лодки.

Накратко:

От гората бяха изнесени 9 ремаркета средно по 300 кг. всяко, от които:

  • 4 пълни ремаркета с едрогабаритен битов отпадък,
  • 4 ремаркета с пластмаса, от 126 кг. подходящи и отделени за рециклиране, както и
  • 1 ремарке с метал и хартия

Как го постигнахме?

Заедно с 18 добровлци, 4 джипа, 5 АТВ, 3 ремаркета и сериозни партньори зад гърба си!

На дълго:

Гората в местност „Перчемлията“ е пълна с малки нерегламентирани сметища, създадени от отделни домакинства, хамалски и строителни фирми, „съкръщаващи“ пътя до депото при извозване на отпадъците си.

„Всичко, което виждате и което почистихме е само едно от тези многобройни сметища. Горите около Варна продължават да бъдат пълни. Нашата акция не е просто почистваща – тя е демонстрационна – с цел да освети един проблем, който буквално и физически е заобиколил Варна и носи своите екологични, естетически, здравословни и законови последици.“ – сподели Мирослав Тодоров от сдружение Power Jump.

„Всички ние, партньори и поддръжници на инициативата продължаваме да търсим по-трайно разнищване и решаване на проблема с нерегламентираните сметища, които за съжаление често се намират в едни от най-красивите местности и гори. Това са местата, които могат да бъдат територии за еко-туризъм и отдих, а за съжаление вместо това заварваме, пейзаж от боклуци!!!“

Power Jump

Инициативата Партньорство за красива и чиста България, чрез дългосрочната си програма _МЯСТО, още веднъж обедини съмишленици, като този път, част от акцията станаха Еко Партнърс България АД, Badr-Group, Prestige Hotel & Aquapark, Община Варна, ЗМБГ АД – SMBG AD
и ЦНСТ Изгрев. Не на последно място, с медийната подкрепа се присъедини и Българска национална телевизия. БНТ

No Comments

Post a Comment