Програма на сдружение BG Бъди активен

MOVE Week Пловдив – дигитален и на _МЯСТО + Програма

През 2020 Европейската седмица на спорта – MOVE Week в Пловдив отново ще бъде посветена на устойчивия начин на живот, и ще се опита да ангажира гражданите с идеята за отговорно изхвърляне на отпадъците и опазване на околната среда, съчетавайки полезното с приятното чрез спортни инициативи. Ще се опитаме да въвлечем гражданите в действие като стимулираме промяна на навиците на хората в публичната среда, за да бъде чиста и подходяща за спорт и движение.

Като част от инициативата _Място България на поляната в подножнието на Младежки хълм в Пловдив ще се проведат няколко предизвикателства #БезОтпадъци, включващи Quest игра (#FindYourMove) с различни задачи свързани с темите за физическа активност и чиста градска среда, почитатели на бягането ще събират боклуци с Plogging (почистване, съчетано с джогинг), а любителите на природата и децата ще могат да оформят билкова градина, като засадят растение  или подготвят семена за разсад по време на седмицата.  Групови тренировки на открито, съобразно мерките и актуалните ограничения ще бъдат проведени на поляната в близост до бившия пионерски дом. В неделя (31 май) даваме начало и на кампанията Junk Around, включваща 15+ „почистващи“ събития на територията на гр. Пловдив през тази година. И в двата дни, тренировките ще бъдат в малки групи и с предварително записване. БГ Бъди активен ще осигури на мястото на събитието дезинфектанти, ръкавици, стикове и чували за събиране на отпадъците. Молим да се спазват адекватно всички противоепидемични мерки!

Предвид създалата се ситуация с COVID19, през делничните дни(25-31 май),  MOVE Week ще протече и в дигитален формат. Всеки, който спортува индивидуално или пък иска да организира събитие може да го направи в сайта на MoveWеек. Ако имате желание да качите свое видео – как спортувате – можете да го направите и по този начин, включвайки се в най-голямата онлайн спортна библиотека MoveWeek GYM. В сайта на БГБА ще намерите Отворена покана с насоки за регистрация и запис на видео, като не е задължително да заснемате видео специално за събитието. 

Програма Пловдив

30/31 май 2020 – Младежки хълм

Събота – 30.05

 

10:00ч. – Тренировка с WOW Gym

11:00ч. – Тренировки с деца с WOW Gym

12:00ч. –  Засаждане на семенца от деца

 

17:00 – Тренировка за деца с WOW Gym

18:00 – Active Walk – Quest игра по двойки

19:00 – Plogging – Събиране на отпадъци + Джогинг

Неделя – 31.05

 

10:00 – 13ч.  Junk Around – Начало събитието, инструктаж, раздаване на нужни за почистването материали

11:00 – Чисти игри – активни и образователни игри за деца

12:00 – Active Walk – Quest игра по двойки

13:00 – Plogging

13:30 – Теглене на отпадъците, извозване

18:00 – Тренировка Live Stream – NOW WE MOVЕ

И през двата дни, посетителите на парка могат да се включат, като спортуват с кучетата си, засаждат цветя в “билковата градина” или събират отпадъци

2 Comments

Post a Comment