Junk Around – Пловдив #БезОтпадъци

Правим Пловдив по-чист, по-красив и тази година

#БезОтпаъци

junk around

И тази година чрез дългосрочната програма на БГ Бъди активен _МЯСТО България, ще се опитаме да ангажираме гражданите да пазят чиста и красива градската среда. След неимоверния успех на платформата за чиста Европейска столица на културата – Аз, Ти, Пловдив! през 2019 и тази година продължаваме да въвличаме доброволци, граждани, бизнес и администрация в името на каузата, като поставихме началото на кампанията Junk Around.

световен ден на рециклирането

Къде?

Кампанията Junk Around включва 15 почистващи събития на територията на град Пловдив и областта и предвижда акции в градска среда, междублокови пространства, тепета и крайбрежието на р.Марица.

Включи се като доброволец

Ако се припознаваш с идеите, които развиваме и по които работим ще се радваме да се присъединиш и да се включиш или дадеш предложение за замърсено място, което да стане част от Junk Around.

Това можеш да направиш като попълниш формата долу

Кампанията Junk Around има забавни и обучителни елементи, като съчетава полезното с приятното.  След почистванията, събитията ще продължават с различни активности, гостуващи лектори, уъркшопове по рециклиране и озеленяване. Почистванията ще бъдат съпроводени от музика за добро настроение, а включилите се ще бъдат поощрявани с различни приспособления за поддръжка на чиста и красива среда. След всяко едно от събитията разделно събраните отпадъци ще бъдат извозени и предадени на предвидените за това места. 

Предстоящи събития

Junk Around 31.05.2020 – Младежки хълм

Junk Around 13.07.2020 – _МЯСТО Тракия

_МЯСТО България се реализира благодарение на подкрепата на Фондация Кока-Кола – партньор, с който от 2014г. работим в името на позитивнте промени.

coca cola foundation
1 Comment

X