Програма на сдружение BG Бъди активен

btv

МЯСТО България през погледа на BTV през юни

BTV направи поредица от репортажи, отразявайки деностите на програмата _МЯсто България в кампанията Добрият пример

Крапец

BTV с репортаж за партньорите _МЯСТО Езерец! Те почистиха плажната изивца в Крапец. За два часа ентусиастите събраха 23 чувала отпадъци. Следващото събитие на организацията ще бъде на 15 юли. Тогава на плажа ще бъде изграден музей на отпадъците.

Силистра

Вижте репортажа на BTV, по случай Международния ден на река Дунав. По случая, партньорите от Силистра СНЦ Дуросторум-Дръстър-Силистра гр. Силистра, доброволци почистиха брега на реката. Паралелно и други партньори от с. Ветрен и Тутракан също отдадоха почитта си към реката като й спестиха голямо количество отпадъци. Акцията е част от инициативата Осинови си миля, по време на която освен почистване, включилите се даряват своето изминато разстояние за каузата European Mile, координирана за България от БГ Бъди активен.

Пловдив

Добрият пример на BTV беше отразен и по време на Световния ден на околната среда. Това се случи на територията на Младежки хълм в Пловдив. По време на събитието, представителите на _МЯСТО Пловдив, заедно с партньорите  Екопак организираха: Театър за деца на тема разделно събиране на отпадъци; Чисти игри – образователни игри за рециклиране; информационна кампания за посетителите, инсталация с огромни фасове. Това посвдигна темата за чистата околна среда и градски ространства.

Събитието протече пареалелно и с Европейската седмицана движението и спорта Move Week, като грижата за природата и за физическото ни състояние вървяха ръка за ръка.

No Comments

Post a Comment