Програма на сдружение BG Бъди активен

Заведения #БезОтпадъци – растящо семейство

Заведенията..
Заведения #БезОтпадъци е едно растящо семейство!
Още и още заведения се присъединяват към инициативата “Искам да съм полезен….Рециклирай ме!”
Заведенията, които са се присъединили към кампанията получават пакет материали, за да улеснят своята комуникация с посетители и клиенти – кошчета за разделно събиране на отпадъците, стикери и информационни пирамиди с послание #Безотпадъци като чрез тях тя ще информират своите гости кои са стъпките за опазване на природата и градът чисти. Всяко заведение получава и специален стикер, които ще го отличи като “зелено” заведение.
Кампанията е отворена за всички заведения желаещи да се присъединят и е напълно свободна!
Част от ежедневието
Крайната цел е разделното събиране да не е нещо, за което постоянно се говори и се насърчава, а да бъде най-обикновен навик – част от ежедневието и живота на хората. Но докато това стане факт, ние ще продължаваме да повишаваме информираността на обществото относно смисъла и ползите от рециклирането чрез кампании като Искам да съм полезен…Рециклирай ме!
Повече за нашата кампания Искам да съм полезен…Рециклирай ме! в квартал Капана в репортаж на Българска национална телевизия. БНТ

Дейностите на кампанията са част от инициативата Партньорство за красива и чиста България на сдружение БГ Бъди активен, и е подкрепена от фондация Кока-Кола.

Искам да съм полезен. Рециклирай ме!

През изминалата година кампанията „Искам да съм полезен. Рециклирай ме!“ премина с голям успех в Пловдив, Варна, Силистра и регистрира увеличение с нивото на събраната за рециклиране пластмаса в жълтите контейнери във всеки град.

Гражданите на градовете от проекта Партньорство за красива и чиста България бяха поканени да участват в инициативата, като събират разделно и пускат за рециклиране в жълтите контейнери в кварталите си пластмасови опаковки.

Има смисъл да правим малки стъпки, с които да постигнем промяна и да живеем в по-чист и по-красив град. Разделното събиране и рециклиране на отпадъците е пример за едно от многото “малки” неща, които можем да правим всеки ден, за да постигнем промяна в заобикалящата ни среда! Радваме се, че инициативата “Искам да съм…. “ , се реализира в национален мащаб и през тази година още 3 нови града се присъединиха към нас!

No Comments

Post a Comment