Програма на сдружение BG Бъди активен

Ресурси-TheSPot

The Spot – агентът на промяната

Помогнете ни да достигнем до повече хора като разпространите нашите ресурсиБлогът е нашата онлайн медия, в която ви споделяме от първо лице за важните теми, с които се занимаваме в сдружение „BG Бъди активен“. Ние търсим и споделяме добрите примери и разказваме за нещата, които правим. Коментираме и анализираме, работим заедно с нашите партньори по пътя към промяната.

За нас всеки един реализиран проект е значим. Значим е, защото е изготвен и осъществен с безкрайно много желание, отдаденост и енергия.  Само преди дни приключихме официално с проект, чакан от десетилетие насам. В рамките на една година успяхме да изградим и облагородим не просто 10 пространства, а да постигнем много повече. Имахме възможност да донесем „вятъра на промяната“ във всеки един град, в който работихме.

Конференция placemaking connected

Най-мащабният до момента Placemaking проект в България – The Spot, ни показа че промяната е възможна, стига тя да се случва във всеки от нас достатъчно осезаемо. Това ни стимулира да действаме и да черпим вдъхновение, което да показваме на хората, като идеята е, да пробудим у тях желанието заедно и със собствени усилия да направят средата, която ги заобикаля по-добра за живот.

Ако измерим успеха на _Място  с физически и социални фактори, можем да бъдем  категорични, че проектът успя да включи много граждани, НПО сектор, експерти и администрация в решаването на проблемите на градската среда. След изградения диалог между тези сектори, проектът  премина към конкретни действия и промени в начина на създаване на пространството и остави след себе си 10 страхотни места, чиито конкретни измерения на тази Промяна се разпознават на много нива.

Пробудата се случва. Проектът  събуди много агенти на промяната  във всеки един град. След себе си, _Място остави здраво изградени основи, които да устоят на бъдещето. Като резултат от The Spot, всички нагледно можем да видим как качеството на градската среда в България тръгва по своя път към промяната.

Разгледайте специално изготвените постери за всеки един град. В тях ще намерите кратко и ясно описание на града, мястото, концепцията и пространството преди и след интервенциите.

Можете да ги свалите свободно от ТУК

**Ако сте партньор по проекта The Spot, свалете, похвалете се, че сте част от промяната и разпространете постера на вашия град!

**Формирането на общественото мнение и достигането до повече хора в доста голям процент е дело на медиите.  Медиите са тези, благодарение на които, ценностите, културните постижения и добрите практики могат да достинат до повече хора. Ако сте част от медия или имате свой блог, станете част от нашата каузата и споделете.

#промянатавъзможна

Проектът ни _Място е насочен към промяна на публичните пространства и се осъщестява с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation. Той има потенциала да промени представите на местните администрации и жители в българските градове относно начина, по който физическите пространства могат да се облагородяват и поддържат.

Харесайте страницата на проекта “The Spot” във Facebook за да следите актуалната информация за нашите намеси в публичното пространство. За повече информация се свържете с нас на [email protected] 

No Comments

Post a Comment