Програма на сдружение BG Бъди активен

Силистра

Силистра се включи към Световния ден на рециклирането

Световният ден на рециклирането – 18 март е инициатива, която сдружение BG Бъди активен координира за България от 202г.  Събитието се осъществява по инициатива на Global Recycling Foundation и тази година е насочена към всички представители на училища, фирми, организации и единици хора, които демонстрират различни начини да се рециклират ежедневни отпадъци. Всички изброени символично наричаме “Герои на рециклирането” (#RecyclingHeroes), каквато е и отново темата на инициативата през 2022 г.

Партньорите в програмата Партньорство за красива и чиста България„Дуросторум-Дръстър-Силистра“- гр. Силистра също се включиха активно в инициативата.

Възпитаниците на Езикова гимназия “Пейо Яворов” – Силистра с ентусиазъм и предизвикателство приеха тяхната покана пилотно да станат първата “ЕКО ГИМНАЗИЯ” в Силистра.
Те организираха мини работилница по повод Световния ден на рециклирането. Въоръжени с интересни и необичайни идеи за това как да вдъхнат нов живот на отпадъците, сътвориха красиви предмети като цветя от хартия, вазички от картон, кашпа за цветя, малки забавни предмети от картон и др.

No Comments

Post a Comment