Програма на сдружение BG Бъди активен

почистване

Почистване на плаж Езерец идната събота

Почистване! Разходи се, раздвижи се, почисти и празнувай с нас!
Място Езерец и каузите на сдружение БГ Бъди активен продължават !
Този път уикендът е пълен !!!
Освен да продължим с добрите дела по почистване на плажовете, тази събота Ви каним и да празнувате с нас!
На 19.06.2021 година се навършат юбилейните 120 години от основаването на читалището в с. Езерец – Читалище „Отец Паисий 1901“ !!!
Каним Ви да празнувате с нас от 16.00часа на 19.06.2021 – събота!
Програма
Подготвили сме за Вас:
1. Музикален и танцувален поздрав от танцовия състав на Народно читалище „Зора-1942“, с. Ваклино;
2. Кът с игри „от едно време“;
3. Споделена трапеза с традиционни добруджански празнични рецепти !
А след като сме се забавлявали и тъй като плаж Езерец е едно от най-специалните места за нас и всички любители на гората и дивите плажове по северното Черноморие, Ви приканваме да се включите и в неговото почистване! Нека заедно да се раздвижим, да направим плажа на Езерец по-чист и приветлив за всички ни през предстоящото лято.
Как?: Разходи се, раздвижи се, почисти и празнувай с нас!
Кога?: на 20 юни 2021 в неделя от 14 до 17 часа
Къде?: Плаж Езерец (от страната на гората)
Защо?: Защото е важно да сме отговорни за природата и защото ще бъде забавно, полезно и приятно!
Място Езерец с подкрепата на Община Шабла, ще осигурим на всички желаещи:
1. Организиран транспорт от Езерец в 13:30 пред Народно читалище от Читалище „Отец Паисии 1901“ с.Езерец до плаж Езерец, от където ще започнем нашия #походбезотпадък от 14:00 часа на 20 юни неделя!
2. Чували, ръкавици и пособия за почистване на плажа.
3. Предвижда се поставянето на още информационни табели и събирането на материали за изработване на рециклирана градска мебел!
А заедно с нашите приятели от Читалище „Отец Паисии 1901“ с.Езерец, Зеленият пламък – гр. Добрич , които ни партнират с разпространение на информацията сред доброволчески групи и привличане на съмишленици за почистване на териториите, се надяваме, че ще съумеем да Ви предизвикаме и ще ви очакваме с нетърпение!
Отпадъците ще бъдат събрани разделно, като пластмасата ще бъде отделена от стъклото и хартията, а количеството ще бъде извозено за оползотворяване.
При нужда от допълнителна информация за възможностите за транспорт от други населени места в областта, моля да се свържите с нас на лично съобщение в страницата ни във Facebook или на тел: 0882037513
ДА ГО НАПРАВИМ ЗАЕДНО!

Всичко това реализираме като част от инициативите ни за подобряване на градската и околната среда в рамките на Място България и дългогодишното ни партньорство с BG Бъди активен, с подкрепата на фондация Кока Кола.

No Comments

Post a Comment