Програма на сдружение BG Бъди активен

Паркинг Ден за Фитнес – като инструмент за безопасни улици около училища и детски заведения

В последните години стремглаво нараства броят превозни средства, за които не са предвидени паркоместа на които паркират по улиците, включително около училища, детски градини, детски площадки и жилищни сгради. Този факт представлява риск за безопасността на всички жители на града, но и най-вече за ДЕЦАТА, поради  това, че най-малките участници в движението не могат да преценяват адекватно пътната обстановка.

Безопасността на децата-участници в пътното движение е един от най-сложните проблеми на нашето съвременно обществото, който е с две направления: създаване на инфраструктурни условия за безопасност и възпитаване на отговорни участници в движението.

Безопасно ли е около училищата и детските градини? До колко инфраструктурата около тях отговаря на условията за безопасност като:

При наличието на пешеходни пътеки, осветлението да е насочено към тях и те да са добре осветени

Да няма паркирали коли пред учебното заведение, които да пречат на видимостта и да създават условия за опасност

Преградните съоръжения да са направени така, че да не се допуска внезапно изскачане на платното

Движението да е насочено само в една посока

Да има подходящи условия за правилно пресичане на децата  до спирките на градския транспорт

Да има поставени изкуствени неравности на платната пред входовете и изходите на учебното заведение

Паркирането около учебните заведения  е един от основните проблеми за безопасността на децата. Именно него ще дискутираме заедно с представители на различните сектори, в това число администрации, учебни институции, организации и НПО-та, по време на специално издание на уебинар, посветен на темата за безопасното паркиране. По време на уебинара ще представят вече тествани и работещи практики, както и устойчиви решения за превенция на инцидентите с деца на уличното платно пред учебните заведения.

Сдружение BG Бъди активен ще представи Parking Day for Fitness,  като инструмент за безопасни улици, който може да бъде използван, за да се подобри безопасността на децата около училища и детски учебни заведения.

Очаквайте подробна програма и информация за говорителите!

Направете своята БЕЗПЛАТНА регистрация

След като попълните регистрационната форма, на email ще получите линк за провеждане на уебинара!

 Кога: 26-ти януари (четвъртък) от 15:30 ч. (EET)

Очакваме ви!

Park(ing) day for Fitness is funded by the European Union. The project coordinator is BG Be Active, and the other partner organizations are Placemaking Europe, Association Sport for all Suceava (AJSPT Suceava), V4 SPORT FOUNDATION, Azur Sport Sante, and XsentrikArts. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or EACEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

No Comments

Post a Comment