Програма на сдружение BG Бъди активен

noelevators day

Online Ден без асансьори 2020 | избери стълбите

#USETHESTAIRS

В момента силно се нуждаем от ежедневна физическа активност. На 29 април ще покажем, че изкачването на стълби е един лесен и достъпен начин да се раздвижваме ежедневно, въпреки наложените ни ограничения.

„Ден без асансьори“ е инициатива, насочена към значението на физическата активност и  която цели да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие.  Заради ситуацията на извънредно положение, в която се намираме, сдружение БГ Бъди активен взе решение да отмени всички публични събития, но да не отменя отбелязването на деня. Така събитието ще бъде осъществено и отразено онлайн в интернет, а организатор ще бъде Вашият вътрешен „Аз“.

Въпреки ситуацията, в Деня без асансьори отново ще се включат влогъри, популярни лица, компании и институции от десетки държави oт цял свят, като покажат своята подкрепа и разпространят посланието за необходимостта от ежедневна физическа активност. Всички те ще покажат своя личен пример по темата с цел да мотивират повече хора да предпочетат стълбите пред асансьора.

ВКЛЮЧИ СЕ И ТИ!

Инициативата е отворена за абсолютно всеки, който желае да се включи като сподели своя снимка и/или видео в социалните мрежи от неговия избор на стълбите с хаштаг #USEthestairs и #NoElevatorsDay. По този начин всеки един може да бъде инфлуенсър на посланието „Да бъдем активни всеки ден е лесно!“ В уебсайта на БГ Бъди активен и във фейсбук страницата  на събитието можете да следите за актуална информация и да намерите линкове към полезни статии, видео съдържание, идеи за включване, видео упражнения за физическа активност в домашни и офис условия и истории и факти за ползата от движението.

Инициативата „Ден без асансьори”се провежда за шеста поредна година на 29-ти април 2020 (сряда). Главната цел е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички.

Повече информация за „Ден без асансьори“ може да откриете на bgbeactive.org . Ако имате въпроси или нужда от допълнителна информация може да се свържете с нас на тел: 0893 320 114

*Всички дейности, част от традиционния „Ден без асансьори“ са доброволни, а достъпът до асансьорите и ескалаторите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, както и за тези, които не желаят да участват в кампанията.

No Comments

Post a Comment