Програма на сдружение BG Бъди активен

разделното

Кошове за разделното събиране на отпадъци в Силистра

Разделното събиране на отпадъци в Дунавската градина стана още по-достъпно!

разделното

Партньорите в инициативата Партньорство за красива и чиста България Дуросторум- Дръстър-Силистра – гр. Силистра направиха още една крачка към подобряване на инфраструктурата в публичните пространства. Te инсталираха комплект кошчета за разделно събиране в Дунавската градина в Силистра. На 7-ми юли партньорите поставиха новите кошове до детската площадка при втория шадраван в едноименния парк.

Новата придобивка ще улесни екологично насочените граждани при ежедневните им разходки. Надяваме се и вярваме, че родителите ще използват по предназначение кошовете. Чрез личния си пример, те ще приучат децата си да обичат природата и да я опазват чиста.

Кошовете за разделно събиране са предоставени от Сдружение BG Бъди активен. Те са част от кампанията „Искам да съм полезен – рециклирай ме!”, която СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра” осъществи през 2020 г. В нея се включиха институции и заведения от град Силистра чрез инициативите: Меню #БезОтпадъци и Институции #БезОтпадъци.
Дейностите, насочени към промяна на нагласите на местната общност в крайдунавския град са с насоки за разделното събиране и рециклиране на отпадъци. Те продължават и през тази година с различни партньорства и инициативи.
Припомняме, че първият комплект кошове, който силистренци поставиха се намира до Лятната сцена в парка, а в близките дни предстои поставянето на нови и по крайбрежната алея между пристанището и хотел „Дръстър“.
 Инициативата е част от проект „Партньорство за красива и чиста България“ на Сдружение „Бг Бъди активен“, подкрепена от Фондация „Кока Кола“.
 Местен партньор в проекта е СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“, а дейностите в града се осъществяват със сътрудничеството на Община Силистра.
No Comments

Post a Comment