Програма на сдружение BG Бъди активен

Конкурсът ПР Приз отличи БГ Бъди активен в 21-вото си издание

Конкурсът ПР Приз отличи инициативата „Партньорство за красива и чиста България“ на сдружение БГ Бъди активен. Организацията бе отличена в ПР конкурса в категория “Комуникация на екопроекти” . 21-то издание на конкурса ПР Приз е организиран от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО).

Конкурсът включи 84 проекта на 30 вътрешни комуникационни екипа. Това бяха компании, агенции, медии, НПО и институции. Те се съревноваваха в 17  категории, сред които три нови. Това са „Комуникации на промените“, „Най-добро използване на социалните мрежи“ и „Инфлуенсър маркетинг“. В тях участваха комуникационни проекти, свързани с безпрецедентните трансформации, през които преминаха бизнесът и обществото през последната година. Това включи и промените в резултат на еволюцията на дигиталната сфера.

Наградените в конкурсът проекти потвърдиха категоричното стратегическо място на PR професията в управлението на бизнес стратегиите и комуникационните дейности на компаниите и организациите.

Въвеждане и използване на нови технологии и канали за комуникация, с цел по-ефективно предаване на посланията.

Прилагането на смели и креативни комуникационни практики за справяне с кризисни ситуации.

Това бяха смао част от темите, които заслужиха вниманието и високата оценка на членовете на журито на PR Приз. Всички те са доказани професионалисти в комуникационния сектор с различни профили.

конкурсът

``Щастливи сме от това високо признание, което приемаме като оценка на нивото на проекта и екипа ни. Гордеем се, че името ни стои редом до едни от най-големите маркетинг агенции в страната. Благодарим на всички наши партньори, с които имаме удоволствието да работим!`` - каза Румяна Киризиева - експерт ПР и Комуникации в сдружение БГ Бъди активен

Малко цифри, с които можем да онагледим комуникацията на проекта:
  • През 2020-та година лязохме в 144 различни медии от цялата страна с 838 публикации в тях, което се равнява до достигане до над 4 млн души.
  • Чрез мащабни дигитални кампании в социалните мрежи докоснахме над 3млн. души с каузата #БезОтпадъци
  • Реализирахме над 60 успешни партньорства с НПО сектора и над 20 партньорства с публични институции и администрации
  • Чрез силата на Guerilla marketing – ние успяхме да провокираме общата публика и участници по събития, за да се замислят повече по темата с отпадъците, които генерират, и по-конкретно фасовете и малките дребни боклуци, които всички подценяваме, заради малкия им размер: над 1000 доброволеца, включени по места и над 100 000 пряко включени граждани в дейности
  • Над 150 тона отпадъци спестени на природата от различни акции и кампании
  • Промяна на поведение, като в сравнителен анализ между 2019 и 2020 година имаме регистрирано намаление от 9,7% в така неприятна практика на изхвърляне на бутилки и кенчета на публичните пространства.
No Comments

Post a Comment