Програма на сдружение BG Бъди активен

Изложба #БезОтпадъци се завръща в Пловдив в подкрепа на кампанията Искам да съм полезен. Рециклирай ме!

Въпроси свързани с темата за общата ни отговорност да живеем в чисти и красиви градове, разказват таблата на пътуващата изложба, която стартира през месец май от Пловдив и обиколи няколко български града за да се завърне отново под тепетата в края на годината. Домакин на изложбата е търговски център Пловдив Плаза, а експозицията на интерактивни модули можете да разгледате от 12 ноември до 12 декември на Ниво 2 в МОЛ-а.

  Експозицията от интерактивни модули бе гост на всички градове част от проекта “_Място България“, като таблата оставаха в рамките на 2 седмици във всеки един град – Варна, Силистра, Шумен и Добрич. Изложбата е част от дългосрочната програма на “БГ Бъди активен“ – “_Място България”, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола. със завръщането си в Пловдив, изложбата се включва в кампанията  “Искам да съм полезен. Рециклирай ме!, която тече в момента в партньорските по програмата градове.

Изложбените табла се завръща в Пловдив и ще могат да бъдат разгледани в рамките на 1 месец на ниво 2 в Plovdiv Plaza Мол. Визуалният разказ е плод на съвместната работа на сдружение “БГ Бъди активен“ с дизайнерите от графично студио ПУНКТ. Общо 16 са визите, които по интересен начин насочват вниманието на обществото върху намаляването на отпадъците, рециклирането и грижата за общите пространства.

 

Откриването се състоя на 12 ноември, като освен изложбените пана, на нивото ще беше инсталирано и отворено пространство с кът за отдих и почивка и инсталация за рециклиране . На територията на целия мол са поставени цветни жълти кошчета за разделно събиране на опаковките, в които всеки посетител може да остави своя принос за кампанията “Искам да съм полезен. Рециклизай ме!”. Във връзка с кампанията на Ниво 2 ви посреща и Бутилчо – нашият герой, който е посланик на нуждата от рециклирането и лицето на кампанията “Искам да съм полезен. Рециклирай ме!”. Помогнете му да сбъдне своята мечта! Споделете снимка с него, добавяйки #БезОтпадъци и дайте своя принос за кампанията.

През 2019-та заедно успяхме да сбъднем неговата мечта за Пловдив #БезОтпадъци и да съберем 69% повече пластмаса за рециклиране, в замяна на което подарихме на града 20 креативни места за сядане”, казва Гергана Ангелова от БГ Бъди активен – “През тази година Пловдив отново е част от кампанията “Искам да съм полезен. Рециклирай ме!”. Като през тази година в замяна на събраната пластмаса, ще подарим на пловдивчани реновиране на публично пространство в центъра на града”.   В инсталацията за рециклиране всеки може да даде своя принос за кампанията на ниво Пловдив, като пусне своята пластмасова опаковка от питие в инсталацията.

Вниманието на пловдивчани е насочено и към наболелият казус със замърсяването с цигарени угарки, като на място ще бъде разположена и провокативен социален експеримент – огромни фасове от цигари,  за да ни напомнят че дори малкият отпадък е всъщност голям проблем.

Научете повече за кампанията  “Искам да съм полезен. Рециклирай ме!” през 2020

 Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола. 

No Comments

Post a Comment