Програма на сдружение BG Бъди активен

eu green week

Предизвикателства за Деня на Земята

Тази година се навършват 50 години от първото честване на Деня на Земята. Настоящото събитие е с тема, фокусирана върху „Действията срещу измененията в климата“. 

Сдружение БГ Бъди активен продължава да показва на хората, че хубави неща се случват, въпреки наложените мерки и извънредно положение. За това приехме предизвикателството за Деня на Земята, което РИОСВ Пловдив, отправи предимно към децата- да оформят зелен кът вкъщи, на терсата, в двора и да изпрщат снимки с резултатите.

деня на земята
деня на земята
деня на земята
деня на земята
деня на земята

Но ние сме деца по душа и също си правим и поддържаме градинки и с това искаме да дадем пример и да приветстваме повече граждани да ни последват и да направят нещо толкова малко, но толкова красиво и стоплящо сърцата.

В Деня на Земята ние, екипът на БГ Бъди активен символично ще посадим роза в градинката пред блока, където се помещава офиса на сдружението. Тази роза има  специална стойност за нас и тя е символът на началото на партньорството ни с още пет български града тази година, които също работят активно в посока инициативи за по-красива и чиста България по проекта  _Място България.

предизвикателства без оитпадъци

Освен личния си пример, ние даваме шанс на повече хора да дадат и своя такъв по отношение на това какви са практиките им за рециклиране. Вече втора седмица в социалните мрежи текат Предизвикателства #БезОтпадъци, в които се включиха много хора. През първата седмица предизвикахме своите последователи да споделят как празнуват своя #ВеликденБезОтпадъци. Призоваваме всички, които събират разделно и рециклират да се присъединят. Покажете как давате втори живот на отпадъците или ненужните вещи. Участието става с публикация на снимка или видео под публикацията за текущата седмица, като всяка седмица бива избран победител, който печели седмичната награда.  Предизвикателството също е част от Деня на Земята , като организацият отразява нашата инициатива. Съпричастни сме със световните мерки, които се предприемат за справяне с настоящата ситуация и дигиталното участие на всички страни от мрежата на Деня на Земята, които взимат участие по темите за климатичните промени, опазване на биоразнообразието, пластмаса и замърсяване, наука и образование, хора и общества. 

Повече за Предизвикателства #БезОтпадъци четете ТУК

денят на земята
деня н а земята роза
денят на земята
No Comments

Post a Comment