Програма на сдружение BG Бъди активен

Седмични Предизвикателства #БезОтпадъци

тредизвикателства

Приятели, от 10 април започваме предизвикателствата „Без отпадъци“, в които важни участници сте вие!

Седмичното предизвикателство“ е инициатива, с която искаме да насърчим и да обърнем внимание на лесните начини, по които ние като граждани, потребители и родители можем да опазваме околната среда чиста като:

          + събираме и изхвърляме разделно

          + обръщаме внимание на хората, които замърсяват околната среда

          + активни сме в предотвратяване на вандализма и рушенето на публични пространства

В рамките на следващите 6 седмици ще ви предизвикваме с ново предизвикателство по дадена тема – било то рециклиране вкъщи, превенцията на замърсяването по време на спорт, ангажиране на вашите деца, както и отбелязване на места, които имат нужда от почистване.

Вкарайте в действие вашите идеи и мегапикселите на телефона по креативен начин и споделете вашите практики за Дни #БезОтпадъци

 Тази седмица започваме с предизвикателството: 

Великден #БезОтпадъци

Да участвате е супер лесно. Публикувайте интересна снимка или видео, което показва вашите добри практики за празници #БезОтпадъци, като коментар под фейсбук публикацията „Предизвикателства Великден #БезОтпадъци“ или като ваша лична публикация с #ВеликденБезОтпадъци до 19 април  и участвайте за награда – едногодишен абонамент за Skillshare Premium!

Развий те своята креативност с една от най-добрите платформи за онлайн обучения в света; Изберете своя мастър клас и се насладете на цяла година първокласно обучение.

Най-впечатляващата публикация ще бъде отличена от журито на БГ бъди активен. Победителя ще обявим на 20 април, както и новото предизвикателство.

#ВеликденБезОтпадъци #промянатавъзможна

предизвикателства без оитпадъци

 Втора седмица, второ предизвикателство: 

#БезОтпадъци

Как се справяте с опаковките?

Кутии. Бутилки. Чаши. Пликове.

Имате ли малки трикове в ежедневието? Къде ги събирате? Как ги почиствате? Как се отнасят децата с отпадъка за рециклиране? Покажете ни! Личният пример е важен.

Публикувайте интересна снимка или видео, което показва вашите добри практики #БезОтпадъци като коментар на публикацията във фейсбук или като ваша лична публикация с хаштагове #БезОтпадъци и #ПромянатаВъзможна до 6 май и участвайте за награда – ваучер за книги!

предизвикателства

Трето предизвикателство: 

#БезОтпадъци

Да променим заедно своя град или село!

Свикнали сме да подминаваме занемарените пространства около нас, потънали в разруха и боклуци, но в тях има огромен потенциал.
Снимай и ни покажи занемарено място в твоя град или село, а ние ще предложим план за превръщането му в зона, приятна за живот и активна почивка.
Коментирайте във фейсбук публикацията със СНИМКА + ИДЕЯ за промяна и можете да спечелите 1000лв. подкрепа за нейната реализация (като част от оборудването за поддръжка във вашата община или красиви нови места за сядане).
_Място България е национална кампания за за намаляване отпадъците в българските градове, увеличаване на разделното събиране и подобряване на обществените пространства.
Нека превърнем поредното „градско бунище“ в нещо красиво!

Седмичните предизвикателства #БезОтпадъци са част от инициативата _МЯСТО България, която  се води на национално ниво от сдружение БГ Бъди активен и се осъществява с подкрепата на фондация Coca-Cola.

coca cola foundation move week now we move
1 Comment