Програма на сдружение BG Бъди активен

Децата питат кмета

Сдружение „Безопасни детски площадки“, партньор на сдружение БГ Бъди Активен в програмта _Място,  стартира кампания „Децата питат кмета!“
Целта  е да се съберет 6-те най-популярни въпроси от деца към представители на местната власт – кметове на населени места, райони, общински съветници. Партньорите ще зададат въпросите към тях по е-mail и чрез медиите.

Ако си между 8 и 18 години, можеш да зададеш въпрос на кмета на твоето населено място. Попитай го всичко, от това какво работи, до как взима решения или потърси решение на конкретен проблем. Няма забранени теми! Търсим твоето мнение и се интересуваме от всичко, което вълнува ТЕБ!
Събираме въпроси до края на септември 2022 г. и след това в рамките на един месец ще ги разпратим и очакваме отговорите до края на ноември 2022 г.

Бъди активен, бъди честен и участвай! Твоят град или твоето населено място има нужда от теб!
Попълни онлайн формата с твоя въпрос! https://bit.ly/3RoLwZC

ФБ събитие: https://www.facebook.com/events/410881267492498

На 16 юли, по време на Кашонвил „Градът на бъдещето“, в рамките на Академия за родители на открито , коитп ще се случат в София – каним деца и младежи, които да предадат своите въпроси и на хартия или да научат повече за кампанията.

Партньори на кампанията: Столица БГНационална мрежа за децатаКниговищеМайко МилаСписание We matterБГ Бъди активенУчи БГЖената днесDarik.bg.

За повече информация 

e-mail: [email protected].

Сдружение безопасни детски площадки

Гражданска инициатива за безопасни детски площадки

Проект “Квартална демокрация в градските общности“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 160 000.00 €, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект Квартална демокрация в градските общности е да допринесе за демокрацията в общността и да укрепи демократичната култура и гражданското съзнание на общностно ниво.

No Comments

Post a Comment