Програма на сдружение BG Бъди активен

Бг Бъди активен се включва в EU Green Week

eu green week

 В началото на юни, БГ Бъди активен, ще се включи в Европейската зелена седмица (EU Green week, 1-5 юни 2020, инициатива на Европейската комисия), разпространявайки своите идеи, планове и дейности, свързани с по-чисти населени места, с по-образовани и действащи хора в посока намаляване на отпадъците, облагородяване (пресъздаване) на повече публични места, облагородени чрез плейсмейкинг и разбира се активация на общностите.

Събитията в Пловдив са част от инициативата _Място България, която БГБА води в шест града тази година.

Зелената седмица е възможността партньори от цяла Европа да покажат постиженията на организациите или града си на по- широка аудитория. По този начин може да изразим подкрепа към актуалната тема в момента по целия свят – биоразнообразието. 

Зелената седмица ще постави прожекторите върху биоразнообразието в контекста на тази по-широка екологична криза и ще призовава за по-спешни действия. Ще бъдат проучени възможните пътища за промяна и как редица политики на ЕС, като Европейската Зелена сделка могат да помогнат с опазването, възстановяването и устойчивото управление на природата.

Какви са инициативите на Бг Бъди Активен?

Инициативата „Партньорство за чиста и красива градска среда“ _ Място България обединява усилията на шест български града за облагородяване на публичните пространства, повишаване осведомеността на тема рециклиране и активация на хората да намаляват отпадъците с грижа към околната среда. Дейностите, с които ще се включим по време на Зелената седмица в периода  1 – 5 юни ще бъдат различни акции, които са показателни за нашето портфолио от инициативи, засягащи темите за по- красива и чиста градска среда #безотпадъци и активни образовани общности, в това число детски образователни игри, почистващи събития и информационни кампании на тема рециклиране и как да бъдем“ зелен офис/ дом“. По идея на Европейската комисия, под знака на EU Green Week ще бъдат провеждани различни подобни събития още месец преди старта на самата седмица.

Ако и вие искате да се включите в инициативата, свържете се с нас, като попълните ТАЗИ ФОРМА

eu green week

текст: Зоя Георгиева

снимки: EU Green Week

No Comments

Post a Comment