Програма на сдружение BG Бъди активен

обучение на младежи в Асеновград

Четиридневно обучение събра младежи от цяла България в Асеновград

Екипът на „BG Бъди активен“ засне младежите след обучението, а те споделиха своите емоции, усмивки и какви знания и умения получиха от него

18 доброволци от София, Пловдив, Варна, Добрич, Свищов, Плевен, Карлово, Калофер, Враца, Берковица преминаха четиридневно младежко обучение за спортни аниматори и организиране на събития. Обучението, част от проекта _Място, се състоя в Асеновград през изминалия уикенд, а инициатор бе сдружение „BG Бъди активен“.

Лектори на събитието бяха Мария Маринова-Алкалай (обучител – неформално образование), доц. Петър Янков (НСА) и Зорница Младенова (НСА). Състояха се лекции по „Въведение в спортната анимация“, „Видове е спортно анимационни зимни активности“,  „Разновидности на летните планински спортове“,  „Видове спортно анимационни дейности във водна среда“, „Същност и организация на спортно анимационни събития“ и „Новите технологии в спортно анимационните продукти“.

доброволци-обучение-Асеновград

доброволци-обучение-АсеновградПо време на събитието младежите научиха полезна информация свързана с екипната работа преди и по време на събития, планирането и провеждането на събития, работата с доброволци и приличането на ресурси за осъществяване. Бяха разгледани и теми за публичност, работа с медии и проследяване на резултати.

Тази събота предстои откриването на четвъртото _Място от проекта. Купена_Място ще се намира в Парк „Войнишката майка“ в град Карлово. ВИЖТЕ пълната програма от откриващото събитие.

доброволци-обучение-АсеновградВИЖТЕ видео-интервюта с доброволците присъствали на обучението. Как се чувстват те след четирите дни в Асеновград, какво са научили и какво ще занесат със себе си в своя град.

[iframely]https://www.youtube.com/watch?v=UWbu-kPZyyI&feature=youtu.be[/iframely]

 

[iframely]https://www.youtube.com/watch?v=4qiRygGn4mM&t=1s[/iframely]

ЗА ПРОЕКТА

“_The Spot” е най-новият проект, иницииран от сдружение „BG Бъди aктивен“, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking – движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места. Проектът се осъществява в България с финансовата подкрепа на Фондацията на Coca-Cola.

Повече за проекта може да прочетете тук

доброволци-обучение-Асеновград

доброволци-обучение-Асеновград

доброволци-обучение-Асеновград

доброволци-обучение-Асеновград

доброволци-обучение-Асеновград

доброволци-обучение-Асеновград

доброволци-обучение-Асеновград

доброволци-обучение-Асеновград

No Comments

Post a Comment