Програма на сдружение BG Бъди активен

aktivna sybota-karlovo

С много предизвикателства за креативността и тялото открихме КУПЕНА_МЯСТО в Карлово

Всички участници пробваха и различни спортни дейности, благодарение на инициативата „Активна събота“

Инициативата „Активна събота“, част от съвместната кампания “Wake Your Body” на Coca-Cola и сдружение „BG Бъди активен“, обедини усилия с най-новия и иновативен проект The Spot (_МЯСТО) в подкрепа на развитието на местните общности и създаването на активни градски пространства, които да се превърнат в предпочитани от младите хора места за дейности на открито. Първата „Активна събота“ за 2017 г. се състоя вчера в градския парк „Войнишка майка“ в Карлово, а в следващите няколко месеца инициативата предстои да бъде реализирана в Берковица, Плевен и Добрич.

Вълнуващо събитие отбеляза откриването на най-новото _МЯСТО в Карлово – КУПЕНА, предназначено както за развлечение, така и за развиване и сплотяване на общностите в града. На откриването присъстваха д-р Емил Кабаиванов, кмет на гр. Карлово, Стойчо Карагенски, заместник кмет, Теодор Шойлеков, председател общински съвет и Костадин Папазов, президент на БК „Левски“, които потвърдиха значимата роля на пространството за споделянето и реализирането на успешните идеи на хората в града. Прекрасното пространство бе създадено от сдружение „BG Бъди активен“ и благодарение на тясното сътрудничество между сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ и община Карлово.

В рамките на целия ден любителите на движението имаха шанс да пробват различни спортни дейности, сред които зумба, пилатес, йога на хамак, функционален фитнес. Активната програма включваше още футболен турнир, тенис на маса и на корт, уроци по латино танци, забавни анимации за децата и техните семейства. Специални гости в празничния ден бяха и футболисти от ФК „Левски“, които подкрепяха участниците във футболния турнир.

aktivna sybota-karlovo

aktivna sybota-karlovo

aktivna sybota-karlovo

aktivna sybota-karlovoЗа „The Spot“:

The Spot е най-новият проект, иницииран от сдружение „BG Бъди Активен“, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking движение в Европа и в САЩ, което предизвиква гражданското общество да се включи в процеса по сътворяване на атрактивни публични места. Сдружението отправи покана към всички желаещи да вземат участие в създаването на мултифункционални открити пространства за спорт, култура и социални дейности в 10 български града до края на годината. Проектът се организира с финансовата подкрепа на Фондацията на Coca-Cola.

За „Активна събота“:

Инициативата „Активна събота“ се организира в България от 2014 г. Поредицата спортни събития на открито е част от кампанията „Wake Your Body“, която се организира от сдружение „BG бъди активен“ и Coca-Cola. Програмата е насочена към по-малките градове в страната и обхваща различни възрастови и социални групи.

 

No Comments

Post a Comment