Програма на сдружение BG Бъди активен

TheSpotВраца

Събитието „ЯКО Е ДА СИ АКТИВЕН“ открива _Място във Враца

Десетото _Място от проекта  „The Spot“ ще бъде открито тази събота с голямо спортно събитие под мотото „Яко е да си активен“.

На 28-ми октомври (събота), точно в 11 часа часа ще бъде прерязана лентата на новото младежко пространство в града, намиращо се зад сградата на Регионален исторически музей – Враца. В програмата за откриването на _Място  са предвидени различни спортни предизвикателства, демонстрации на кикбокс и  брейк денс, танци от Балет „Вива“ и функционални тренировки по зумба и Bulgarian bag.

Всички присъстващи ще могат да се включат в различни работилници, в които сами да изработят свои креативни тениски, както и да приготвят здравословни бонбони. За най-малките са предвидени настолни игри, а ТПП – Враца ще представи изложбата „Враца расте – идеи и концепции за град“. Всички посетители на „Яко е да си активен“ ще могат да възстановят своите сили след тренировките с „Вкусните гозби на баба“. Най-атрактивната част от програмата са подготвените големи награди – 1 велосипед, 2 палатки и 3 хамака. Участие в томболата ще могат да вземат всички, получили своя талон за участие и събрали на него печати от най-малко три от изброените дейности.

Проектът на сдружение „BG Бъди активен“ – „Тhe Spot“ във Враца се реализира в партньорство с „Център за младежки дейности” Враца и с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation. 

В момента  тече третият етап от проекта -„Действие“, който ще продължи до 27-ми октомври. По време на този последен етап от осъществяването на проекта ще се състои физическата промяна на пространството. Досега, с помощта на доброволци, успяхме да приключим с боядисването на автомобилни гуми, необходими за направата на своеобразна ограда, която да обособи пространството. Бе боядисана стената на Регионален исторически музей – Враца, която в последствие ще бъде изрисувана и покрита с послания, стимулиращи социалната ангажираност към подобни инициативи. Дървените елементи, предназначени за пейки и маси в момента претърпяват своята трансформация.

No Comments

Post a Comment