Програма на сдружение BG Бъди активен

Първите 10 официално са факт! Открихме последното _Място за 2017-та

С голямо спортно събитие открихме последната площадка от проекта „TheSpot“. „Якото_Място“ се намира в центъра на град Враца, зад Регионален исторически музей и е нашият номер 10 от градовете включили се проекта за тази година.

В период от  един месец бе облагородена тревната площ зад музея, върху която бе оформена нестандартна открита сцена. Монтирани са маси и пейки за отдих, а фасадата на музея бе изчистена от графити. В проекта, финансиран от  Coca-Cola Foundation, се включиха много доброволци от града, които промениха и облагородиха пространството заедно, с помощта на урбаниста Тодор Кесаровски от |НЕ|формално.

“Якото _Място“ бе открито  в присъствието на кмета Калин Каменов: „Приветствам Младежки център за реализирането на тази инициатива. Сигурен съм, че ще изпитате удоволствие от това, че сте създали това прекрасно място, което е от младите за младите хора„, заяви Каменов и призова младежите да бъдат активни и да помагат мястото да се съхрани.

По време на откриването присъстващите имаха възможност да се включат различни работилници, в които сами да изработят свои креативни тениски, както и да приготвят здравословни бонбони. „Вкусните гозби на баба“ подкрепиха всички, включили се в тренировките по зумба, Bulgarian bag и кикс бокс. В края на празника бе изтеглена томбола с награди, а всички доброволци, участвали в изграждането на мястото, получиха грамоти от BG Бъди активен.

Якото място“ е достъпно за всички граждани и е насочено предимно към младата част от населението, като се цели подрастващите да излизат по-често навън, да комуникират помежду си и да го припознаят като свое.

Във Враца проектът _Място бе подкрепен от Младежки център, Община Враца, Регионален исторически музей, Европейски информационен център „Европа директно“.

No Comments

Post a Comment