Програма на сдружение BG Бъди активен

калофер-TheSpot

От красива идея в реалност. Открихме Фонтаните_Място

Калофер стана 9-ият град, който се сдоби със своето _Място. С това все повече се приближаваме към превръщането на нашата красива идея в реалност. Девет от десетте града вече имат своето ново пространство, като само броени дни ни делят от откриването на последното _Място във Враца, с което ще финализираме проекта The Spot за 2017-та година.

Младежкото пространство в Калофер носи името „Фонтаните_Място“ и се намира в градинката зад Даскал Ботьовото училище. Изграждането на _Място в града се осъществи от чрез взаимодействието между Сдружение „BG Бъди активен“ и местната партньорска организация  „Млади, активни, креативни“. В проекта, финансиран от  Coca-Cola Foundation, се включиха много доброволци от града, които промениха и облагородиха пространството заедно, с помощта на урбаниста Тодор Кесаровски от |НЕ|формално.

Фонтаните_Място е символично разделено на две части – за културно-творчески изяви и за физическа активност.  В първата са поставени седалки за лятно кино, сценични изяви, дискусии или литературни четения, къщичка за споделяне на книги, изложбени пана, пейки, маса с шах и табла.

В другата част, по желание на местните младежи бе създадена зона за паркур, в която има лост, успоредка, тенис на маса, slackline, различни по височина и форма структури, които могат да се използват от младежите за free run.

Паркът бе открит с водосвет и богата фолклорна програма. На откриването присъстваха кметът на града г-н Румен Стоянов, който сряза лентата с пожелание към младежите да бъдат все така активни, креативни и инициативни. Той обеща да подпомага неговото развитие и призова всички да участват в  опазване му.

По време на откриването децата имаха възможност да рисуват върху порцеланови фигурки и да направят собствени дизайни за тениски, а почти всички младежи се включиха в атрактивни паркур занимания и урок за начални стъпки в слаклайна. Сдружение „BG Бъди активен“ връчи сертификати на участвалите младежи по време на изграждането на _Мястото.

1 Comment

Post a Comment