Програма на сдружение BG Бъди активен

TheSpot-Добрич

_Място в Добрич – по пътя към промяната (СНИМКИ)

В Добрич тече изключително активен 2-ри етап („Ангажиране“) от проекта _Място, който има за цел да облагороди спортната площадка, намираща се между СУ „Климент Охридски“ и ЧПГ „Леонардо да Винчи”.  По време на този етап с общи усилия с доброволци, склонът до игрището започна да се превръща във вече добре оформено местенце.

В рамките на няколко дни склонът до игрището бе превърнат в своеобразна тераса от гуми, които бяха боядисани с различни цветове. Вратите и кошовете на игрището бяха изгладени с шкурка и пребоядисани, като предстои поставянето на чешма и сцена. Всичко това с цел да създадем едно уютно и прекрасно _Място, което да се превърне в притегателна точка за млади и стари и да бъде пример за цялата общност как с общи усилия и доброволчески труд можем сами да направим промяната и да подобрим средата си на живот.

На 30-ти август бе проведено и обществено обсъждане относно облагородяването на мястото. Всеки желаещ да изкаже своето мнение по въпроса е добре дошъл и на място,  и по време на последния етап от проекта.

Основното физическото преобразяване на пространството ще се случи в периода от 8-ми до 15-ти септември. Откриването на _Мястото засега е планувано за 16-ти септември и ще бъде съчетано с програмата на „Активна Събота 2017“. Събитието ще включва много спортни и творчески занимания, много изненади, игри за най-малките и много настроение.

ЗА ПРОЕКТА:

_The Spot” е най-новият проект, иницииран от сдружение „BG Бъди aктивен“, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking – движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места. Проектът се организира в България с финансовата подкрепа на Фондацията на Coca-Cola.

Повече за проекта може да прочетете тук

 Местният партньор в Добрич за изпълнение на новото място е сдружение „Черноморски център за развитие“ в партньорство със сдружение „Доброжанци“

TheSpot-Добрич
No Comments

Post a Comment