Програма на сдружение BG Бъди активен

Поставиха нови фитнес уреди на Купена_Място в Карлово

Мястото никога не е завършено – винаги има с какво  да обогатим своето _Място

Поставиха нови фитнес уреди на Купена_Място в Карлово

Подходът Placеmаking се намира в основата проекта The Spot. Има някои основни принципи, които дават насоки за успешно „място-изграждане“, а един от тях  гласи „Мястото никога не е завършено”. Около 80 процента от успеха на всяко публично пространство се дължи на неговото управление. Това е така, защото използването на „добри места“ се променя ежедневно, ежеседмично и сезонно.

Нашето Купена_Място в Карлово може да се похвали с нови спортни придобивки. Два нови уреда за стрийт фитнес бяха разположени на територията на  „Якото място“ в парк „Войнишката майка“, a _Mястото работи с пълна сила, за да разгърне целия си потенциал. Всеки ден то е пълно  с усмихнати хора и се е превърнало в център на различни социални събития за жителите на квартала, инициирани от самите тях. Облагородяването на мястото вдъхна живот на парка в Карлово и се посещава и използва от хората ежедневно.

Новите уреди бяха открити със спортен празник, в който със различни спортни занимания се раздвижиха над 100 човека. А най-важното е, че хората от града припознаха „Мястото“ като свое и на което мога да организират събития за спорт, отдих и весели забавления.  Това означава, че заедно сме успяли да вдъхнем живот на  едно неглижирано публично пространство, което да се превърне в желана територия за всички. Да бъде любимо място на младежи и родители, да събира и да вдъхновява хората дълго време след откриването му.

СНИМКИ от Активна събота, с която отбелязвахме откриването на Купена_Място можете да видите ТУК

No Comments

Post a Comment