Програма на сдружение BG Бъди активен

Кашонвил в Горна Баня

В рамките на инициативата „Мястото България“ организирахме облагородяване на двора на общински комплекс в Горна баня, в който има настанени младежи, изведени от семействата си, и дневен център за деца с увреждания. Предстои да бъдат нарисувани игри на паважа, а оградата и градинката им им вече греят в пролетни цветове. 

На 1 юни деца от квартала и семейства от Украйна участвала в Кашонвил –детски празник на тема „Светът, за който мечтая“ – част от програмата ни в рамките на инициативата. Над 50 хлапета от 5 до 55 години строиха сгради, возила, Майнкрафт герои, роботи от картон и рециклируеми материали. Кашонвил беше в подкрепата на кампанията „Шампионите на Горна баня играят заедно“, която цели да изгради спортно игрище в двора, който сега се ползва за паркинг. Участниците в събитието дадоха чудесни идеи за placemaking. Събитието беше отразено с национални и местни медии.

Какво предстои?

От няколко дни в 42 ОУ „Хаджи Димитър“ има контейнери за разделно събиране на отпадъци, закупени по инициативата. През юни в столичните райони „Триадица“, „Подуяне“ и „Овча купел“ ще поставим 4 табели с основна информация как да подаваме сигнали при нередности в градската среда. В 126 ОУ ще поставим мрежи на вратите за футбол в двора. 

Снимки: Сдружение „Безопасни детски площадки“

No Comments

Post a Comment