Програма на сдружение BG Бъди активен

TheSpot-vraca

Започваме изграждането на _Място и в „Града на съкровищата“

Eтап „Въвличане“ събра десетки младежи във Враца

Дадохме началото и на първия етап от осъществяването на проекта „_Тhe Spot“ във Враца. В най-големия град в Северозападна България имаме удоволствието да работим заедно с екипа на Младежки център Враца, а мястото, което ще облагородим се намира зад сградата на Регионалния исторически музей в града.

Изграждането на _Място и превръщането му в притегателен център за младите хора, започна със среща, целяща запознаването на хората с идеята, идентифицирането на обособеното пространство и включването в процеса на изграждане на всички заинтересовани страни.

На срещата присъстваха представители на Община Враца, както и членове на редица местни организации и институции, граждани и младежи. Осъществи се дискусия относно това какво може да бъде изградено в пространството, в която активно участваха хора живеещи в близост до мястото. Младежите бяха запознати с процеса Placemaking от Тодор Кесаровски от |НЕ|формално.

Екипът на Младежки център обясни защо е избрал именно това място, като изтъкна неговата архитектура, разположение и значение. Стена за катерене, стена за писане, графити, сцена, детска зона, подвижни мебели са само част от предложенията за това, какво може да има на облагороденото място.

Всеки, който иска да научи повече за проекта и неговата реализация, да даде своето мнение, идея или препоръка, както и активно да се включи в процеса на изграждане, е добре дошъл във всеки един от етапите – на място зад сградата на Регионален исторически музей.

TheSpot-vraca
ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ В ОФИЦИАЛНАТА FACEBOOK СТРАНИЦА НА ПРОЕКТА.

ЗА ПРОЕКТА:

_The Spot” е най-новият проект, иницииран от сдружение „BG Бъди aктивен“, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking – движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места. Проектът се организира в България с финансовата подкрепа на Фондацията на Coca-Cola.

Повече за проекта може да прочетете тук

No Comments

Post a Comment