Програма на сдружение BG Бъди активен

обучение-младежи-добрич-място (1)

Добрич с първо събитие по проекта _Място (СНИМКИ)

 

Даваме старт на Eтап 1 от проекта “The Spot” в най-зеления град на България за 2017

По повод Деня на младежта (12 август), в град Добрич се състоя първото събитие по проекта  “The Spot”, иницииран от сдружение „BG Бъди активен“. Още преди стартирането на етапите от проекта _Място, младежите от партньорската организация в града – сдружение „Черноморски център за развитие“ – организираха свое собствено събитие.

Младежите, които преминаха през нашето обучение за организиране на събития и спортна анимация, приложиха своите нови знания и умения, с цел да запознаят своите съграждани с проекта и да ги провокират да участват и да генерират идеи.

ВИЖТЕ ВИДЕО – интервюта от oбучението, което организирахме

Програмата за деня  включи в себе си представяне на проекта и запознаване на присъстващите с него. Младежите се запознаха и с процеса Placemaking, като всеки нарисува своя представа за бъдещото _Място.  Участниците в обучението изработиха сами SWOT анализ и мисловна карта на пространството, в които изказаха своите идеи, желания и притеснения.

Днес стартира и първият етап от проекта The Spot в Добрич, който има за цел да облагороди спортната площадка, намираща се между СУ „Климент Охридски“ и ЧПГ „Леонардо да Винчи”.

Физическото преобразяване на пространството ще се случи в периода от 8-ми до 15-ти септември, а целта е то да удовлетвори, преди всичко, желанията на местните граждани и заинтересованите младежи. Ако и вие живеете в града, можете да се включите като попълните нашата анкета и/или дойдете на място. Базирайки се на вашите желания и предложения пространството ще бъде физически обновено, като амбицията ни е с вас да работим заедно, за да облагородим пространството и да създадем едно уютно и прекрасно _Място, което да се превърне в притегателна точка за млади и стари и да бъде пример за цялата общност как с общи усилия и доброволчески труд можем сами да направим промяната и да подобрим средата си на живот.

 

Повече информация можете да намерите в официалната Facebook страница на проекта.

Още полезна информация за Placemaking  процеса можете да намерите тук

[/vc_column][/vc_row]

No Comments

Post a Comment