Програма на сдружение BG Бъди активен

етап 1 -Плевен

Дадохме старт на работата по _Място в Плевен

Стартирахме Етап „Въвличане“ от проекта _Място и в Плевен. Пространството, което ще облагородим в града се намира на територията на кварталната градинка, разположена  на улица  „Христо Ясенов“. Плевен е част от първите десет SPOT-места, които ще бъдат пресъздадени на територията на цяла България. Местният партньор за изпълнение на новото място е МАДЮТК-България/Международна академия за детско-юношески туризъм и краеведство/ – Плевен.

В деня на първия етап – „Въвличане“ от проекта, на мястото се събраха малки и големи, които генерираха различни идеи за пространството и за това какво да има и няма в него, като желанията са им за маса за шах, дама, въжени конструкции, чешма и осветление. Поставихме винили, на които хората да пишат своите предложения, както и кутии за мнения, препоръки и желания.

Етап 2 – „Ангажиране“ ще се проведе между 26 и 28 август, когато вие ще имате възможността да дадете своите идеи и предложения за намеси в пространството.

Преди да се случи физическото преобразяване на пространството, и с цел то да удовлетвори, преди всичко, желанията на местните граждани и заинтересованите младежи в града, отново ще организираме обществено обсъждане по различни въпроси свързани с място, както и ще бъде пусната анкета сред жителите. Всеки желаещ да изкаже своето мнение по въпроса е добре дошъл и на място, по време на всеки един от етапите.

Откриването на _Мястото засега е планувано за 9-ти септември и ще бъде с програмата на „Активна Събота 2017“. Събитието ще включва много спортни и творчески занимания, много изненади, игри за най-малките и много настроение.

ВИЖТЕ видео с младежите от Плевен, преминали през нашето обучение

ЗА ПРОЕКТА:

_The Spot” е най-новият проект, иницииран от сдружение „BG Бъди aктивен“, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking – движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места. Проектът се организира в България с финансовата подкрепа на Фондацията на Coca-Cola.

Повече за проекта може да прочетете тук

етап 1 -Плевен

етап 1 -Плевен

етап 1 -Плевенетап 1 -Плевен

No Comments

Post a Comment