Програма на сдружение BG Бъди активен

етап3-място-карлово

Активно тече последният етап от проекта _Място в Карлово (СНИМКИ)

Как със силата на общността и младежкото доброволчество едно неподдържано и неглижирано пространство може да придобие нов живот и да се превърне в любимо място на хора от всички възрасти

В момента тече Eтап 3 на проекта „The Spot“ в Карлово, по време на който ще се случи физическата намеса в Парк „Войнишката майка“/до Купена/.  Паркът и игрището при паметника ще бъдат превърнати в ново и любимо място на младежите в града.

С общи усилия на младежи-доброволци и хора от квартала, по време на последния етап преди откриването,  половината от парка е с отесани пътеки, пребоядисани бордюри, кошчета и пейки. В работата участие взеха и скаутите от Плевен, участници в Похода „По стъпките на Левски“. В следващите три дни предстои пълното преобразяване на парка.

етап3-място-карловоПреди да се случи физическото преобразяване на пространството, и с цел то да удовлетвори, преди всичко, желанията на местните граждани и заинтересованите младежи в града, организирахме обществено обсъждане по различни въпроси свързани с мястото. Прочететe още ТУК.

Откриването на събитието ще бъде по време на „Активна Събота в Карлово 2017“. Събитието ще включва много спортни и творчески занимания, много изненади, спортни танци, зумба и пилатес, занимания за най-малките, спортна томбола с награди и много настроение. Прочетете още ТУК.

Карлово е четвъртият от десетте SPOT-места, които ще бъдат пресъздадени на територията на цяла България. Местният партньор за изпълнение на новото място е СНЦ „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“.

етап3-място-карлово

етап3-място-карлово

етап3-място-карлово

етап3-място-карловоЗА ПРОЕКТА

“_The Spot” е най-новият проект, иницииран от сдружение „BG Бъди aктивен“, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking – движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места. Проектът се осъществява в България с финансовата подкрепа на Фондацията на Coca-Cola.

Повече за проекта може да прочетете тук

 

No Comments

Post a Comment