Програма на сдружение BG Бъди активен

активна събота-Плевен

Активна събота раздвижи Плевен по време на откриването на ЕКО_Място

Новото младежко пространство по проекта „Тhe Spot” се намира  между улиците Христо Ясенов“, Браила“ и Одеса“ в град Плевен и бе открито тази събота с програмата на „Активна събота“.

Програмата по откриването бе изпъстрена с много спортни и творчески занимания, много изненади, игри за най-малките и много настроение.

На събитието присъстваха и зам.-кметът на Община Плевен – Иван Кюлджийски, зам.-областният управител – Татяна Божинова, които призоваха гражданите да пазят вече изграденото пространство и да бъдат по-обединени и активни.

Градинката на Еко_Място е разделена на няколко части – детски кът, пространство за младежи и за родители. Оформена бе зеленината в парка, зони за спорт – тенис маса, баскетболен кош, вратички за мини футбол, детски кът със съоръжения от дърво и стари автомобилни гуми. Допълнително бяха изградени и места за отдих и социални контакти.

Проектът на сдружение BG Бъди активен – „Тhe Spot“ в Плевен се реализира в партньорство с Община Плевен и с финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation. 

Предстои реализирането на проекта и в последните 3 града – Казанлък, Калофер и Враца. Актуална информация  _Място можете да следите ТУК.

ЗА ПРОЕКТА:

_The Spot” е проект, иницииран от сдружение „BG Бъди aктивен“, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking – движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места.

Ако имате въпроси относно проекта, можете да ги зададете на телефона на сдружение „BG Бъди активен“: +359 876 723 377

No Comments

Post a Comment