Програма на сдружение BG Бъди активен

автобус-Добрич

Автобус-библиотека „паркира“ в средата на Ябълката_Място (СНИМКИ)

Добрич навлезе в последния – трети етап от проекта The Spot. Доброволците се трудят активно да облагородят Ябълката_Mясто в града.

Автобусът библиотека или както може да се каже „библиобус“-ът вече се паркира в пространството, което се намира между СУ „Климент Охридски“ и ЧПГ „Леонардо да Винчи“. Нестандартната идея идва от Ели Христова, която тази година спечели наградата „Най-четящото дете на България“. За целта община Добрич осигури автобус, който ще бъде превърнат в удобно и интересно място за четене. Автобусът ще бъде изрисуван от доброволците, а дизайнер ще направи вътрешната му промяна.

В пространството още ще бъдат обособени: игрище, чешмичка, амфитеатър, който ще завършва със сцена и лятно кино. Всичко това с цел да създадем едно уютно и прекрасно _Място, което да се превърне в притегателна точка за млади и стари и да бъде пример за цялата общност как с общи усилия и доброволчески труд можем сами да направим промяната и да подобрим средата си на живот.

Вие също можете да станете част от ПРОМЯНАТА. Всеки ден до 15-ти септември и вие имате възможност да допринесете това място да стане по-приятно – елате и се включете! Доброволците ще ви очакват.

Откриването на Ябълката_Място ще бъде на 16-ти септември с програмата на „Активна Събота 2017“. Програмата ще включва много спортни и творчески занимания, различни изненади, игри за най-малките и много настроение.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ В ОФИЦИАЛНАТА FACEBOOK СТРАНИЦА НА ПРОЕКТА.
КАК ПРЕМИНА ЕТАП2 ``АНГАЖИРАНЕ`` В ДОБРИЧ ВИЖТЕ ТУК

ЗА ПРОЕКТА:

_The Spot” е най-новият проект, иницииран от сдружение „BG Бъди aктивен“, целящ да преобрази 10 градски пространства в различни градове в България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Идеята се реализира за първи път в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking – движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места. Проектът се организира в България с финансовата подкрепа на Фондацията на Coca-Cola.

Повече за проекта може да прочетете тук

No Comments

Post a Comment