Програма на сдружение BG Бъди активен

Младежи помагат за Враца #БезОтпадъци

Репортаж от Младежки център Враца

Квартал „Младост“ бе почистен благодарение на активните младежи взели участие в почистващото събитие „Младите чистят „Младост“ на 28.06.2022, което се реализира като част от дейностите по проект „Партньорство за красива и чиста България“ координирано в България от сдружение БГ Бъди активен – гр. Пловдив, подкрепен от фондация Кока Кола.

В края на събитието бе проведена томбола, като всеки включен в нея трябваше да донесе поне един чувал с отпадъци за да участва в надпреварата за чисто нов велосипед. Наградата бе наистина повод за мотивация на младежите, който успяха да съберат над 80 чувала с всякакъв вид битов отпадък, който се намираше по тревните площи, междублокови пространства, детски площадки, в близост до хранителни магазини и тротоари.

От Младежки център – Враца силно се надяваме, че резултатът след почистването няма да бъде подминат от живущите в квартала, а по-скоро ще служи за одобрение и подтикване към пазене на общите публични пространства чисти – такива каквито трябва да бъдат.

Благодарим за пореден път на нашите партньори от ОУ „Васил Левски“ – Враца, ПГ „Димитраки Хаджитошин“ – Враца и ПЕГ „Йоан Екзарх“ – Враца, че се включиха в събитието с техните възпитаници и ръководители, както и на ОП БКС, които осигуриха транспортирането на чувалите с отпадъци.

На победителя от томболата Георги Борисов от ОУ „Васил Левски“ – Враца, му пожелаваме да ползва наградата си със здраве и винаги да се включва в полезни инициативи.

В бъдеще очаквайте поне още едно почистващо събитие, в случай, че сега сте изпуснали, следващия път победителя ще си тръгне с още по-атрактивна награда, а именно електрическа тротинетка.

No Comments

Post a Comment