Програма на сдружение BG Бъди активен

шумен-геосфера

Включете се в работилница за градски мебели в Шумен

Нашата Младежка сфера в Шумен, премина през своя първи етап на изграждане,  и геодезическият купол вече е готов. Ред  е да изработим и различни мебели, кошчета и пейки, както и подиум в средата на сферата. Всичко това ще се случи в рамките на два дни, а всеки желаещ да се включи като доброволец е добре дошъл.

На 13 и 14-ти (четвъртък и петък) от 9.30ч. до 18.30ч. ще се проведе втора работилница за изграждане на градска мебел за „Младежката сфера„.  Събитието ще се проведе в парка пред безистена (парка между Хотел Шумен и джамията) в град Шумен. То ще се води от урбанисти, мебелни дизайнери и експерти в областта на интериорния дизайн. Събитието ще бъде както практически, така и образователно насочено.

Работилницата е част от поредицата събития около „Младежка сфера“, който се реализира по проекта на  BG Бъди активен – „Място“ , финансиран от Coca-Cola Foundation.

Идеята е съоръжението да се превърне в средище на младите хора, които търсят нови запознанства, искат да посвирят на китара, пиано или просто да почетат на спокойствие. Куполът ще бъде покрит, за да предпазва библиотеката и пианото от външни климатични условия. През лятото частично, а през зимата изцяло. Около самата сфера ще бъдат разположени импровизирани мебели от палети и барбарони, а съществуващата вече инфраструктура ще бъде освежена и реновирана.

Заповядайте в групата на проекта – TheSpot – Шумен, за да следите всичко актуално, което се случва с него.

No Comments

Post a Comment