Програма на сдружение BG Бъди активен

велофест добрич

Велопоход представи новите пространства от _Място в Добрич

 

 Вече втора година БГ Бъди активен работи в град Добрич за развитие и гражданска активност в града относно подобряването на публичните пространства.

Стартът на велопохода бе в 10.00 часа, а колоездачите се отправиха по маршрут „Ябълката“ и местата от второто издание на проектa The Spot/_Място на БГ Бъди Активен – ж.к. „Дружба”, ж.к. „Балик”, ж.к. „Иглики”. В похода като дестинация бе включен и Зоопарка. Идеята на приключението бе участниците да минат през определените места, където ги очакват предизвикателства. Преминавайки през тях, те трябва да откриват частици от пъзел. След това да сглобят пъзела, който представлява една цяла ябълка, ако го наредят правилно.

Във велопохода се включиха Йордан Йорданов, кмет на град Добрич, и общинският съветник Герман Германов.

Припомняме, че „Ябълката_фест“ се проведе два дни в Добрич. Първият ден бе посветен на здравословното хранене и екологията, изпълнен с творчески работилнички за деца и възрастни на открит , а неделният ден бе последният ден от фестивала, посветен на спорта, здравето и разбира се – забавлението.

Проектът _Място се осъществи за втора поредна година на територията на град Добрич и благодарение на сдружение БГ Бъди активен, Coca Cola Foundation  и местния партньор ДоброЖънци  още 3 места в Добрич бяха „събудени“ със силата на #промяната.

Нашата “Кошница” се пълни с Ябълки! 

No Comments

Post a Comment