Програма на сдружение BG Бъди активен

Украса за коледната трапеза от рециклирани материали

Идеи за украса на празничната трапеза чрез преизползване на непотребните стъклени бутилки, буркани, картонени кутии и ролки…

 Когато празниците наближат всички се втурваме да украсяваме дома и коледната елха, но за създаването на празнична атмосфера и уют не трябва да се пропуска и  празничната маса. За да обземе коледното настроение семейството и гостите ви, използвайте помощта на ефектната декорация. Ето няколко идеи за украса на масата с рециклирани материали:

Свещници от стъклени бутилки 

 Намажете етикетите на бутилката, обилно, с лепило. Залепете края на въженце от сизал и го увивайте около шишето докато покриете желаната повърхност.

 Бурканите също могат да се превърнат в страхотни свещници. Необходими са ви буркани, в които може да се сложи чаена свещ, двойнозалепваща лента и брокат. Залепете лентата за буркана и посипете брокат. Избрах златен и червен брокат, защото това ще са основните цветове на моята трапеза. Можете да изберете и сребърно, лилаво, зелено или друг цвят, който ви носи коледно настроение

Ваза за цветя

  Отлепете етикетите на бутилката. Залепете двойнозалепващи стикери като образувате форма или ги поставете хаотично върху бутилката. Посипете с брокат и вазата ви е готова.

 Бонус идея: Ако нямате цветя, в момента, можете да си направите от салфетки. Салфетките трябва да са трипластови. Нагънате салфетката като ветрило. Захванете в средата с телбот. Изрежете полукръг в двата края. Отделете един по един словете на салфетката един от друг. Мушнете в средата дървена клечка и цветята са готови. Можете да ги поставите във вазата и ще имате страхотна декорация за къщата.Моите цветя боядисах съвсем леко със златиста боя-спрей,за да се вържат на червено-златната ми тема.

Централен мотив за масата

 За центъра на масата реших да изработя този мотив от кутия за бонбони, много естествени материали- шишарки, клечки, жълъди, кестени и други. Увих кутията с въженце от сизал .Отгоре поставих коледна, ленена лентичка с надпис и подредих вътре всичко, с което разполагах. Посипах с бял брокат. Получи се много добре и мисля, че масата ще изглежда чудесно с него.

 Ринг за салфетка

 Салфетките са важен елемент от аранжировката на масата. Неизменна част към салфетката е и рингът, с който тя се поднася. Можете да направите оригинални рингове за вашата маса от картонени ролки. Около моите ролки навих въженце, което залепих с помощта на силиконов пистолет. Получиха се много добре и ще бъдат в тон с останалите декорации.

 Десерт в бурканчета

 Коледа е очакван празник най-вече за децата, които нямат търпение да разопаковат подаръците и да похапват вкусотии по цял ден. Реших, че ще бъде страхотно да използвам непотребните стъклени бурканчета, за да поставя вътре вкусни шоколадчета и бонбони за децата. Украсих ги, за да са весели и забавни и да носят празнично настроение.

  А сега вижте и крайния резултат.Ето как изглежда моята коледна трапеза с рециклирана украса:

  Надявам се идеите ми да ви харесат и да опитате някои от тях. Създайте си празничната атмосфера, за която мечтаете. Това може да стане бързо и лесно. И още по-важно достъпно и икономично. Съхранете и ползвайте със здраве, изработената от вашите ръце, декорация. Радвайте и се дълго време и спасете околната среда от нещата, които иначе бихте изхвърлили. Весели празници на всички! Нека магията на Коледа влезе в домовете ви и да ви донесе много приятни емоции, усмивки, уют и топлина!

автор: Антония Мирева

No Comments

Post a Comment