Програма на сдружение BG Бъди активен

kenana_miasto

TheSpot събра десетки идеи за преобразяване на изкуственото езеро на Кенана

Дадохме старт на второто издание на проекта TheSpot – ‘Доброволчество с въздействие’ в град Хасково.  В продължение на 3 дни на различни ключови локации в града бе разполаган социален активатор, който предлагаше лимонада с кауза. Каузата бе да се съберат максимално много идеи и предложения за облагородяване на изкуственото езеро в парк Кенана – емблематично място за Хасково и неговите жители.

Много хасковлии искат езерото отново да бъде напълнено с вода и в него да има лодки и водни колела. За да стане това обаче ще трябва много пари и помощ от общината. Други по-реалистични идеи са в езерото да се направи писта за ролери или то да се преобрази като нестандартно футболно игрище.

Проектът на BG бъди активен_TheSpot се осъществява с финансовата подкрепа на CocaCola Foundation. В Хасково партньор на _Място е Ротари клуб и Ротаракт клуб Хасково,чието проектно предложение бе сред 10-те избрани да участват през 2018-та. Така Хасково е един от 10-те града в България, в които ще бъде приложен методът Placemaking – т. е. сътворяване на атрактивни публични места.

Очаквайте скоро и проектното предложение, създадено на база събраната информация от гражданите. Предложението ще бъде дискутирано на неформално обсъждане на 2 май.

No Comments

Post a Comment