Програма на сдружение BG Бъди активен

_МЯСТО 2018 –

ДОБРОВОЛЧЕСТВО С ВЪЗДЕЙСТВИЕ

През 2018 г. работихме с партньори от други десет града с цел да ангажираме повече хора да участват в местния социален живот. Заедно с гражданските сдружения и подкрепа от местните общини приложихме Placemaking подхода, за да преобразим още десет публични зони. С помощта на над 800 доброволци и ангажирането на над 3000 души в съпътсващите събития и инициативи, обновените места се превърнаха в център на местния живот. Новите _Места имат потенциала да бъдат притегателна точка за почти 100 000 жители на участващите градове.

През 2018 г. проектът _МЯСТО достигна и направи промяната възможна в 10 града!

_МЯСТО 2018 

През 2018г. Placemaking проекта The Spot/_МЯСТО,  обнови и напълно промени външния вид на 10 места в 10 български града. Външните промените предизвикаха и социални такива, сближавайки местните жители и създавайки локални общности с идентичност. По време на процеса 10 организации се присъединиха към мрежата за създаване на места в страната. Някои от партньорствата, създадени между публичния, частния и неформалния сектор през 2018г. с проекта „The_Spot“ продължат и до днес. Събитията, организирани от БГ Бъди активен по врем ена инициативата през 2018, привлякоха множество членове към партньорската мрежа за създаване на места на българско и европейско ниво. Сдружението успешно успя да ангажира повече от 800 доброволци от всички възрасти и впоследствие успя да изгради капацитет от младежи, които вярват и действат в името на добрите промени и практики. След приключване на проекта местните хора станаха по-отговорни и грижещи се за (пре)създадените Места. Последвалото проучване показа, че 70% от местните жители биха помогнали за поддържането на трансформираните места, а 95% от анкетираните местни партньори, участници в „The_Spot“  изразиха своята ангажираност да се следват подобни инициативи. Резултатите от „The_Spot“ да надхвърлиха границите на проекта проникнаха сред останалата част от населението, вдъхновявайки и ускорявайки появата на модерен „патриотизъм”.

PLACEMAKING

CONNECTED

„БГ Бъди активен” организира конференцията „Placemaking Connected“, която се проведе на 1-ви декември 2018г. в Тютюневия град в Пловдив. Събитието обедини  на едно място български и европейски експерти в областта на ‘placemaking-a’/мeстосъздаването, за да постави начало на създаването на професионална мрежа в България.

Kонференцията предложи серия от теми, специфични сесии, дискусии и работилници, които са базирани на практичен опит и успешни проекти в контекста на европейския ‘placemaking’.

[rev_slider_vc alias=“thespotdropdown“]
footer