Програма на сдружение BG Бъди активен

Tarnovo Ultra – Bike & Trail – част от събитията #безотпадъци

Спорт #БезОтпадъци обединява редица събития из цялата страна

Търново Ултра се присъедини към събитията Спорт #БезОтпадъци и ангажира участници и посетители с идеята за по-чисти събития.

Рекорден брой участници за Маратона – 1600 бегачи, взеха участие в единственото по рода си събитие с подобни мащаби в България.

Нашият Шишеяд гостува във Велико Търново и заедно с доброволците ще подканва участниците и гостите на събитието да събират разделно своите отпадъци и да се замислят за това какво оставят след себе си и им напомняха, че „Който тича-пази чисто!“
 

Координатор на проекта Спорт #БезОтпадъци е сдружение BG Бъди активен, а в каландара им са включени над 20 масови спортни събития в цялата страна. Сдружението организира обучение за организаторите на спортни събития, за да им покаже езика на спорта като средство за опазване на природата и градската среда по-чисти.

 По време на всички събития, присъединили се към календара на сдружението, ще бъде поставена и арт инсталацията Шишеяд за събиране на пластмасови бутилки, част от кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”

 

Спорт #БезОтпадъци (Sport #WithoutWaste) се финансира по програма Еразъм+ Спорт на Европейския съюз. Координатор на проекта на европейско ниво е Сдружение BG Бъди активен

No Comments

Post a Comment