Програма на сдружение BG Бъди активен

Такси 1 подкрепя кампанията „Искам да съм полезен… Рециклирай ме“ на БГ Бъди активен

Популярната сред пловдивчани кампания за разделно събиране на пластмасови опаковки под надслов „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“ среща подкрепа от все повече организации и компании.

Благородната кауза, която насърчава пловдивчани да събират за рециклиране пластмасови опаковки, вече се радва на подкрепата на Таксиметрова фирма „Такси 1“. “Таксито на Пловдив”, както е известна фирмата сред пловдивчани, подкрепя кампанията чрез популяризирането й в автомобилите на специални екранни табла и чрез послания за клиентите си.

Инициативата “Искам да съм полезен….Рециклирай ме!”, която тече в цялата страна и от дейностите на проекта “Партньорство за красива и чиста България”, част от програмата _Място България . В Пловдив кампанията тече на няколко ниво – в нея се включват училища от града, заведенията в квартал Капана и граждани, които събират разделно и изхвърлят в жълтите контейнери, поставени за тази цел.

„Смятаме, че е важно да работим обединени всички  за намаляване на отпадъците и ненужното използване на ресурси – и граждани, и бизнес и институции.“ – казват от  най-старата таксиметрова компания. „Всички ние искаме да живеем в по-чисти и по-красиви градове, а пътят за това минава през намаляване на отпадъците и рециклирането им и през личния ангажимент на всеки един от нас. С радост се включваме в популяризирането на инициативата и насърчаваме и нашите колеги да участват в подобен тип дейности.“

Основен партньор на инициативата „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“ в Пловдив е  ЕКОПАК България, които ще събират и отчитат събраната пластмаса. Акцията продължава през  до края на месец юли, а организаторите напомнят на гражданите да поставят началото на промяна в своите навици, но и да ги продължат след края на кампанията. Не се изискват допълнителни усилия от гражданите, освен да бъдат по-активни в събирането и рециклирането на пластмасови опаковки у дома или на работа. Необходимо е просто да пускат празните и сухи опаковки в жълтите контейнери.

Следете инициативата и във Фейсбук в страницата на_Място България

No Comments

Post a Comment