Програма на сдружение BG Бъди активен

Световното първенство по гребане в подкрепа на СПОРТ #БезОтпадъци

ЕКОПАК в партньорство с Организационния комитет на Световното първенство по гребане и сдружение BG Бъди активен изградиха мрежа от Шишеяди, големи контейнери тип „ракла“ и офис контейнери, в които всички състезатели, екипи и гости на състезанието имаха възможност да изхвърлят пластмасовите си бутилки от вода и безалкохолни напитки. По този начин Пловдив следва „зелените“ принципи на Международната федерация по гребане.

 

Организаторите са помислили и за това да не остане замърсяване след струпването на толкова много хора на гребната база. Специализирана компания ще събира пластмасовите бутилки от вода както в зоната за публика, така и в хангарите на гребците. Поставени са  3 „Шишеяда“, които не само събират PVC опаковки и алуминиеви кенчета, но и ги подготвят за транспортиране до рециклиращи предприятия. Друг „зелен“ акцент на първенството е електрическият камион, който ще обслужва състезатели, съдии и публика.

 

Координатор на проекта Спорт #БезОтпадъци е сдружение BG Бъди активен. Сдружението организира обучение за организаторите на спортни събития, за да им покаже езика на спорта като средство за опазване на природата и градската среда по-чисти.

Спорт #БезОтпадъци (Sport #WithoutWaste) се финансира по програма Еразъм+ Спорт на Европейския съюз. Координатор на проекта на европейско ниво е Сдружение BG Бъди активен.

No Comments

Post a Comment