Програма на сдружение BG Бъди активен

световен ден на рециклирането

Онлайн Световен ден на Рециклирането – 18 март

Световният ден на рециклирането е инициатива, насочена към градовете и включва училища, фирми, организации и единици хора, които са насочени и демонстрират различни начини да се рециклират ежедневни отпадъци. Всички изброени са символично наречени “Герои на рециклирането”( #RecyclingHeroes), каквато е и темата на събитието през 2020г.

Global Recycling Day се отбелязва за трети път по инициатива на Global Recycling Foundation. Целта е да бъдат популяризирани историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет.

Световен ден на рециклирането – България

Заради ситуацият на извънредно положение, в която се намираме от петък – отменяме всички публични събития, но не отменяме отбелязването на деня.

На 18 март в различните градове ще се проведат разнообразни on-line събития, свързани с темата за рециклирането.  Ще обърнем специално внимание на нашите „Герои на рециклирането“ – авторитети и вдъхновяващи личности с отношение по темата. Ще се проведат online работилници за рециклиране и арт-инициативи, посветени на нуждата от намаляване на отпадъците и тяхното рециклиране.

Кооринатор на инициативата в България е сдружение „БГ Бъди активен“, а партньори по тази инициатива са:  „Muzza“, Варна, сдружение „Дуросторум – Дръстър – Силистра“гр. Силистра, фондация „Подобри“, Шумен и сдружение „Зеленият пламък“, Добрич, както и всички хора, които решат да споделят личен пример.  Организациите са участници в поректа „Партньорство за красива и чиста среда“, част от дългосрочната програма на „БГ Бъди активен“ _Място България за промяна на публичната среда с участието на местните жители.

Искаш да се включиш?

Ако искаш да се включиш е супер лесно. Помогни ни да убедим повече хора да събират и изхвърлят разделно, като споделиш твоите лични практики със снимка или видео. Използвай #RecyclingHeroBulgaria #БезОтпадъци

В страницата Място България и в събитието Световен ден на рециклирането България във Фейсбук ще бъдат споделени историите на  различни Герои на рециклирането в България. Стани и ти Герой на рециклирането / #RecyclingHero.

Ако искате да се присъедините, като споделите собствения си опит, търсите повече информация, или просто искате да се присъедините към каузата не се колебайте да се свържете с нас.

По време на деня и разпространи личния си добър пример, добавяйки хаштаговете:

#RecyclingHeroesBulgaria  #БезОтпадъци

Геника Байчева – Герой на рециклирането от Пловдив

Ина Михайлова – Герой на рециклирането от Шумен

Моника Стефанова – Герой на рециклирането от Шумен

Десислава Петрова – Герой на рециклирането от Шумен

Елена – един малък Герой на рециклирането

Световен ден на рециклирането – на живо от работилницата на Зелени мотиви

1 Comment

Post a Comment