Програма на сдружение BG Бъди активен

Световен ден на Рециклирането – България 2021

Световният ден на рециклирането е инициатива, насочена към градовете и включва училища, фирми, организации и единици хора, които са насочени и демонстрират различни начини да се рециклират ежедневни отпадъци. Всички изброени са символично наречени “Герои на рециклирането”( #RecyclingHeroes), каквато е темата на събитието и през 2021година.

Global Recycling Day се отбелязва за четвърти път по инициатива на Global Recycling Foundation. Целта е да бъдат популяризирани историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет.

Световен ден на рециклирането – България

Кооринатор на инициативата в България е сдружение „БГ Бъди активен“. Заедно с партньори от различни български градове, обединени чрез програмата МЯСТО България, отново ще дадем своя принос в популяризирането на идеите за превенция на замърсяването, разпространение на идеите за разделно събиране на отпадъците и устойчивия начин на живот.

На 18 март и в седмицата около деня, обръщаме специално внимание на  „Герои на рециклирането“ – авторитети и вдъхновяващи личности с отношение по темата. В периода могат да се проведат различни работилници за рециклиране и арт-инициативи, посветени на нуждата от намаляване на отпадъците и тяхното рециклиране.

Използвай #RecyclingHeroBulgaria #БезОтпадъци

Искаш да се включиш?

Супер лесно е да се присъединиш!

Нека заедно стигнем до повече хора, започнавайки ги с практиката на разделно събиране и рециклиране. Сподели личния си пример чрез снимка или видео на 18 март или в седмицата около него, добавяйки хаштаговете:

#RecyclingHeroesBulgaria  #БезОтпадъци

Почерпи вдъхновение от наръчника, специално създаден за

Сцетовния ден на рециклирането през 2021

Тази година отново обръщаме внимание на най-малките, тъй като знаем, че промяната започва от тях. Редица училища вече се включиха в инициативата за разделно събиране на БГ Бъди активен и правят на пръв поглед малки, но всъщност големи стъпки по пътя към промяната. Организирайте своя ден на рециклирането или пък низ от събития, свързани с темата, като включите и своето училище. Запознайте се със забавната страна на рециклирането и се уверете в това колко е лесно и полезно.  Екипът ни ще ви осигури специални кошчета за разделно събиране на отпадъците за класната стая, както и с интересни и полезни ресурси и награди. Не се колебайте да ни пишете на [email protected] или на страницата ни във фейсбук: Място България

Запознайте се с Геника Байчева – Герой на рециклирането от Пловдив 2020

No Comments

Post a Comment