Програма на сдружение BG Бъди активен

Над 106 000 бутилки за рециклиране се събраха на най-голямото лятно музикално турне

Основен инструмент за постигане на събитие #БезОтпадъци беше гладният “Шишеяд”, посланик на националната кампанията „Искам да съм полезен… Рециклирай ме“, координирана от сдружение „BG Бъди активен“. 

Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour успя да реализира събирането и рециклирането на еквивалента на броя раздадени по време на концертите бутилки. След като турнето приключи обиколката в 6 български града – Бургас, Варна, Горна Оряховица, Пловдив, Севлиево и София, са събрани над 106 хиляди бутилки.

Един от най-важните фокуси на Кока-Кола България и The Voice тази година беше постигането на разделно събиране и изхвърляне на генерираните от събитието отпадъци.Основен инструмент за постигане на събитие #БезОтпадъци беше гладният “Шишеяд”, посланик на националната кампанията „Искам да съм полезен… Рециклирай ме“, координирана от сдружение „BG Бъди активен“. В допълнение, на всеки концерт организаторите бяха предвидили активности, които да стимулират посетителите към разделно събиране на отпадъците – само на баскетботъл бяха рециклирани близо 20 000 бутилки.

Боро Първи, Михаела Маринова, DARA, Dara Ekimova, DENI, TINO, Torino & Pashata, VALL, Venda, VICTORIA, V:RGO и EMIL TRF, DJ Mascota, водещият McP и McP Mickey, както и Remi Toin се постараха да дадат личен пример, като взеха участие в активациите, обвързани с разделното събиране на отпадъци.

No Comments

Post a Comment