Програма на сдружение BG Бъди активен

шумен-геосфера

Включи се в работилница за изграждане на алтернативното младежко пространство „Младежка сфера“ в Шумен

На 3-ти септември (понеделник) от 9ч. ще се проведе работилница за изграждане на алтернативното младежко пространство „Младежка сфера“ в град Шумен. Работилницата е част от поредицата събития около „Младежка сфера“, който се реализира по проекта на BG Бъди активен – „_Място„.

Геодезическият купол с диаметър 9 метра ще бъде изграден в парка пред безистена (парка Между Хотел Шумен и джамията) в града.  Съоръжението ще бъде под формата на дървена геодезическа сфера и ще бъде със свободен достъп. Идеята е съоръжението да се превърне в средище на младите хора, които търсят нови запознанства, искат да посвирят на китара, пиано или просто да почетат на спокойствие.

Куполът ще бъде покрит, за да предпазва библиотеката и пианото от външни климатични условия. През лятото частично, а през зимата изцяло. Около самата сфера ще бъдат разположени импровизирани мебели от палети и барбарони, а съществуващата вече инфраструктура ще бъде освежена и реновирана.

Предстоящата работилница в началото на септември ще се води от професионалисти и експерти в областта на изграждането на куполни структури и геодезически сфери. Събитието ще бъде както практически, така и образователно насочено. Локацията на събитието вижте ТУК

През месец май в града се осъществи етап 1 от _Място, като бяха обсъдени възможстите пред проекта, за какво може да се използва, как може да се надгради и каква да бъде конкретната визия на мястото във и около „Младежката сфера“. Placemaking процесът в града стартира с много ентусиазъм, идеи, усмивки и добро настроение. Десетки младежи споделиха своите идеи относно създаването на подобно алтернативно и атрактивно пространство в града.

Включете се в групата на проекта във фейсбук – TheSpot – Шумен, за да следите всичко актуално, което се случва с него.

Проектът _Място е създаден с цел да се експериментира с надграждане на качеството на градската среда и на база на желанието и участието на местните граждани,  ръководен от сдружение „BG Бъди активен“ и финансиран от Coca-Cola Foundation.

No Comments

Post a Comment