Програма на сдружение BG Бъди активен

рециклирай

Смолян става част от Искам да съм полезен…Рециклирай ме!

И град Смолян получи първия си Шишеяд. С това, градът се присъединява към националната ни кампания „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!„. Зам.- кметът на община Смолян, заедно със секретаря на местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Смолян, приветстваха инициативата. На местно ниво тя е водена от Young Improvers for Youth Development – YIYD

Kaкво още планираме за град Смолян през тази година, заедно с местния партньор?

Местният партньор от Смолян  e „Млади изследователи за младежко развитие   –  Смолян  YIYD“. Te планират да осъществят поредица от обучения в младежко пространство Смолян. Това са обучения, чрез неформални методи, работилници, изложби.

Партньорите ще разширят мрежата си на местно ниво чрез партньорство с младежки неформални групи и организации. Това са групи от село Търън, село Чепинци, град Мадан, град Рудозем и град Девин.

Организацията планира още няколко кампании по почистване на Смолянски езера и река Черна. Те включват и обучение по разделно събиране на отпадъците.

Кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“ ще достигне заведения и хотели. Плановете включват и разкрасяване на младежкото пространство, чрез плейсмейкинг. В Смолян очаквайте и ЕКО ХЕПЪНИНГ, с включена  изложба-базар от ръчно изработени предмети от отпадъчни материали.

Инициативата е част от дългосрочната програма МЯСТО България. Тя е координирана от сдружение BG Бъди активен. Дейностите са част от проекта Партньорство за красива и чиста България.

Повече за кампанията „Искам да съм полезен.. Рециклирай ме!“ през годините можете да намерите в уебсайта.

Кампанията стартира през 2019г., като локална в град Пловдив, но през годините се разрастна до национално ниво. В рзултат на кампанията стимулиранме нивата на рециклиране и облагородяваме пулични градски пространства.

No Comments

Post a Comment