Програма на сдружение BG Бъди активен

Силистра в Световния ден на рециклирането

ПРИРОДАТА ДИША БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВСИЧКИ ГЕРОИ НА РЕЦИКЛИРАНЕТО

БЪДИ ГЕРОЙ НА РЕЦИКЛИРАНЕТО И КАЖИ НА ВСИЧКИ ♻️
✅ Днес отбелязваме Световния ден на рециклирането и търсим в Силистра #RecyclingHeroes, които да дадат добър пример за разделно събиране, рециклиране и опазване на околната среда и такива, които са отговорни по темата.
✅ Това може да са деца и ученици, местен бизнес, учител/училище, професионалист, работещ в област, свързана с рециклиране и устойчивост, а дори и цяла общност с подобни интереси.
✅ Всеки гражданин, който счита себе си за ангажиран по темата, би дал чудесен личен пример, поставяйки рамка “Герой на рециклирането” на профилната си снимка, като последва линка https://bit.ly/38Jhp7r.
По повод Световния ден на рециклирането – 18 март, успешно поставихме глобалния въпрос за опазването на природата и че това зависи от нас – човеците! И че последствията от нашите действия също ще са И за нас – човеците❗️
🛑 Нека преговорим, кога ще ни бъде благодарна природата:
♻ Когато изхвърляме на правилните места своя отпадък и не замърсяваме;
♻ Когато покажем отношение към разделното събиране и даваме възможност на отпадъците да се рециклират;
♻ Когато сме #RecyclingHeroes и не ни е срам да си го кажем;
♻ Когато намираме начин да вдъхнем нов живот на отпадъците и изразяваме своята креативност;
♻ Когато сме #ДобриятПример за децата си.
*-*-*-*-*-*-*-*-* *-*-*-*-*-*-*-*-* *-*-*-*-*-*-*-*-*
👏 БЛАГОДАРИМ на всички, които през вчерашния ден показаха, че са Герои на рециклирането! Заедно с тях създадохме малък онлайн празник в снимки и демонстрирахме отношение към опазването на околната среда като вдъхнахме нов живот на различни видове отпадъци.
👏 БЛАГОДАРИМ и на всички онези, които поставиха значка на профилната си снимка “Герой на рециклирането” с знак на съпричастност към проблема с отпадъците и ни дадоха надежда, че ще ставаме все по-ЕКО!
👏 БЛАГОДАРИМ и на класовете, които отбелязаха Световния ден на рециклирането по един или друг начин по време на пандемия и строги мерки! Не забравяйте да ни изпратите своите материли – снимки или видео до 20 март, за да грабнете приза “ЕКОклас на Силистра”. Някои вече го направиха и ги очакват приятни изненади веднага щом това отново стане възможно!
💢 Всички 10 деца – участници в предизвикателството “Да вдъхнем живот на отпадъците” ще получат комплименти от СНЦ “Дуросторум-Дръстър-Силистра” в знак на благодарност за своята активна роля при отбелязване на #GlobalRecyclingDay.
/Сертификат, шапка и щипка за лесно събиране на отпадъци/. 💢 В началото на следващата седмица ще се свържем с всички за уточняване на начина за получаване на наградите.
💢 Дейностите са част от инициативата “Партньорство за красива и чиста България”, която стартира през м. февруари и продължава до м. септември 2021 г. във всеки от градовете – партньори на Сдружение БГ “Бъди активен” и Място_БЪЛГАРИЯ. 💢 В Силистра кампанията се реализира от СНЦ “Дуросторум-Дръстър-Силистра”.
💢 „_МЯСТО България” е дългосрочна програма на сдружение “БГ Бъди активен” и се осъществява с подкрепата на Фондация „Кока-Кола“.
No Comments

Post a Comment